200 millioner kroner i potten skal gi veiløft for Senja

I et samferdselsløft for fylkesveiene i Senja lover fylkeskommunen å bruke 200 millioner kroner for å bedre forholdene for næringstransporten i kommunen.

F.v. Nicklas Simonsen (Ap, Senja kommune), Herbjørg Valvåg (Sv, Senja kommune), Kristina Hansen (Ap, fylkesråd for samferdsel), Karin Eriksen (Sp, fylkesråd for næring og miljø), Oddgeir Simonsen (Driftsleder, Nergård) og Tom Rune Eliseussen (Sp, ordfører Senja kommune)
F.v. Nicklas Simonsen (Ap, Senja kommune), Herbjørg Valvåg (Sv, Senja kommune), Kristina Hansen (Ap, fylkesråd for samferdsel), Karin Eriksen (Sp, fylkesråd for næring og miljø), Oddgeir Simonsen (Driftsleder, Nergård) og Tom Rune Eliseussen (Sp, ordfører Senja kommune) Foto: Troms og Finnmark fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
25. apr. 2021 - 21:14

– Dette er noe vi har jobbet med over tid og det er gledelig at vi nå kan gi Senja et skikkelig samferdselsløft, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen (Ap) i Troms og Finnmark fylkeskommune.

– Fremkommelighet er viktig

På Pumpeneset skal deler av strekningen utvides i bredden, samt at terreng og fjellnabber skal jevnes ut for å forbedre sikt. I tillegg skal strekningen mellom Mefjordbotneidet og Straumsbotn asfalteres. Totalkostnadene for utbedringene er estimert til 116 millioner kroner og inkluderer blant annet vann- og frostsikring i tunnel, samt tilrettelegging for møtende trafikk i Breitindtunnelen.

– Fremkommelighet er viktig, både for folk og fisk. Utvidelse av vegen og trafikksikkerhet har stått sentralt når i de mange innspill vi har fått fra både lokalsamfunn og næringsliv. Signalene vi har fått nå er at dette er godt mottatt i lokalmiljøet, sier fylkesråd, Kristina Hansen (Ap).

Tunnelarbeid og fjellsikring

Strekningen mellom Huselv og Husøy skal også utvides i bredden, rekkverk skal etableres og sikt skal forbedres. I Riventunellen skal fylkeskommunen tette vannlekkasje og etablere bedre belysning. Det skal også legges syv kilometer med asfalt. Utbedringene på strekningen er estimert til 33 millioner kroner.

Ved Torskenskaret skal det gjennomføres fjellsikring, i tillegg til siktforbedringer, breddeutvidelse av veg og nytt rekkverk på deler av strekningen. Turistrasteplass skal utbedres, og strekningen mellom Hamn og Ballesvika skal asfalteres. Fylkesvegen mellom Torsken og Straumsbukt har en estimert kostnad på 49 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.