IT

20 mill. på nye nettsider

Espen Zachariassen
21. jan. 2009 - 09:31

Helse Sør-Øst RHF har inngått rammeavtale med ErgoGroup om levering av publiseringsverktøy for felles nettsider i helseregionene Helse Sør-Øst og Helse Vest.

Avtalen har en varighet på fire år og en verdi på rundt 20 millioner kroner.

Microsoft

Rammeavtalen omfatter anskaffelse, vedlikehold og videreutvikling av publiseringsløsning basert på Microsoft Sharepoint. I tillegg inngår også tjenester som opplæring, dokumentasjon, systemintegrasjon, datakonvertering, vedlikehold og utvikling i avtalen.

Enklere

- Målet er at det skal bli enklere for befolkningen å finne frem på nettsidene våre uavhengig av hvilket sykehus eller institusjon de søker informasjon fra. Og en felles publiseringsløsning gir stordriftsfordeler som vi ikke ville ha fått om de ulike helseforetakene hadde fortsatt med forskjellige løsninger, sier konserndirektør Steinar Marthinsen i Helse Sør-Øst i en pressemelding.

Nasjonalt mål

Det er et nasjonalt helsepolitisk mål å tilby et likeverdig og tilgjengelig helsetilbud for befolkningen uavhengig av bosted. Helse- og omsorgsdepartementet har utarbeidet et rammeverk om å gjøre nettsidene til helseforetakene mer ensartet og mer tilgjengelig for brukerne.

Felles

Målsettingen er å gjøre informasjon og tjenester bedre og lettere tilgjengelig for pasienter og brukere, media og befolkningen for øvrig.

Gjennom et felles prosjekt vil de to helseregionene ta den nye nettløsningen i bruk i løpet av 2009 og 2010.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.