IT

2 av 3 tilbake i WoW

Nesten 7 av 10 av de som hoppet av World of Warcraft for å spille Age of Conan, er nå tilbake. Og torsdag kommer den neste utvidelsespakken.
Nesten 7 av 10 av de som hoppet av World of Warcraft for å spille Age of Conan, er nå tilbake. Og torsdag kommer den neste utvidelsespakken. Bilde: Blizzard
Stein Jarle Olsen
12. nov. 2008 - 08:05

Torsdag slippes den neste utvidelsespakken til verdens mest populære onlinespill; World of Warcraft.

Tilbake

Produsent Blizzard mistet en del spillere til norske Funcoms Age of Conan da det kom på forsommeren i år, men store tekniske problemer og klager over uferdig og manglende innhold har siden da ført til at mange Conan-spillere har gått lei.

Blizzard-direktør Paul Sams sier i et intervju med Dagens Næringsliv at mange allerede har kommet tilbake til World of Warcraft.

– Vi kan ikke legge skjul på at vi mistet spillere til Age of Conan og Warhammer. En andel av våre kunder sa de sluttet hos oss for å spille disse spillene. De gode nyhetene er at en stor prosentandel har kommet tilbake til World of Warcraft. 68 prosent av spillerne som forlot oss for å spille Age of Conan har kommet tilbake, sier Sams.

Lukrativt

I dag har World of Warcraft cirka 11 millioner aktive brukerkontoer, altså spillere som har vært innlogget i løpet av de siste 30 dagene.

Hver spiller betaler i overkant av 100 kroner måneden for å spille.

Negativt

I august presenterte Funcom tall som sa at de hadde solgt 800 000 spillbokser, og hadde rundt 400 000 aktive spillere.

Siden den gang har man hørt lite, men analytikere anslår at Funcom har rundt 100 000 spillere i dag.

Fall

Kvartalsresultatene for tredje kvartal avslørte at Funcom hadde en omsetning på cirka 18 millioner dollar, med et resultat før skatt på 2,2 millioner.

Selskapet forventer imidlertid at inntektene i fjerde kvartal vil falle til mellom 8 og 10 millioner.

I kvartalspresentasjonen fremhever Funcom at de foreløpig ikke har klart å skape et spill som engasjerer brukeren i hundrevis av timer, noe som gjerne er essensielt for et vellykket onlinerollespill.

I tiden fremover vil utviklerne derfor fokusere på å utvikle regelsettet i spillet til noe som kan engasjere flere.

Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.