INDUSTRI

175 millioner til smelteverk

GIR PENGER: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen er glad industrien satser på energigjenvinning.
GIR PENGER: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen er glad industrien satser på energigjenvinning. Bilde: CAMILLA AADLAND
Camilla Aadland
6. mai 2009 - 15:11

Prosjektet gir 224 GWh ny kraftproduksjon i Troms fylke, og er første trinn i et større energieffektiviseringsprosjekt. Målet er å gjenvinne energi fra produksjonen av ferrosilisium.

– Den internasjonale nedgangskonjunkturen har rammet norsk industri hardt. Å sikre industrien energi er viktig for regjeringen. Det er derfor ekstra hyggelig for meg å konstatere at investeringsviljen i grønn energiproduksjon og energisparing fortsatt er tilstede, sier statsråd Terje Riis- Johansen i en pressemelding.



Skal levere kraft

Vedtaket om støtte til Finnfjord smelteverk ble gjort på Enovas styremøte i dag.

I tillegg til kraft skal prosjektet levere 125 GWh prosessvarme til ekstern bruker. Planen er per i dag er at dette skal være bioetanolproduksjon.

– I løpet av året har flere industriprosjekter mottatt støtte til teknologiutvikling og energiomlegging, men dette er det desidert største, sier statsråd Terje Riis-Johansen.



Ros fra Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg ga ubetinget ros til smelteverket Finnfjord AS da han besøkte bedriften i mars.

– Vi har gitt betydelig mer til Enova, og det er bare å søke, var statsministerens oppfordring, ifølge NRK.

Bedriften har 120 ansatte, og total investering i prosjektet er 512 millioner kroner. Finnfjord er blant Europas største enkeltverk for produksjon av ferrosilisium og microsilika

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.