TRAFIKK OG ITS

17 prosent flere tar buss etter innføring av bomringen på Nord-Jæren

Det har vært en kraftig vekst i antall personer som tar bussen etter at bomringen på Nord-Jæren ble satt i drift 1. oktober.

Det var store protester mot innføring av bomring på Nord-Jæren, som her på bybroa i Stavanger. Men etter en ukes drift er det 17 prosent flere passasjerer på bussene i området
Det var store protester mot innføring av bomring på Nord-Jæren, som her på bybroa i Stavanger. Men etter en ukes drift er det 17 prosent flere passasjerer på bussene i området Foto: Carina Johansen/NTB scanpix
NTB
11. okt. 2018 - 10:53

Odd Aksland, som er administrerende direktør i kollektivselskapet Kolumbus, sier at økningen er den største de noensinne har opplevd, skriver Aftenbladet.

I uka før 1. oktober da bomringen ble satt i drift, var veksten 7 prosent sammenlignet med de tre foregående ukene, og i den første uka i oktober var økningen på hele 17 prosent.

Det innebærer at antall passasjerer har økt fra 80.000 til 90.000 hver dag. En så kraftig økning har medført at noen busser har vært fulle og har måttet la passasjerer stå igjen på holdeplassen.

For at de reisende skulle lære å betale med app i stedet for kontanter kostet det i de to ukene før og etter at bomringen ble innført, 1 krone å ta bussen. Aksland håper og tror at de gode tallene skal fortsette også når billetten ikke lenger koster 1 krone.

LES OGSÅ: Nå har 60 bomveiselskap blitt til 5

LES OGSÅ: Nytt hærverk på bomstasjon på Nord-Jæren

LES OGSÅ: Nesten én million færre bompasseringer med fossildrevne biler i Oslo og Akershus

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.