ARKIVNYHETER

16 km ny E 6 skal prosjekteres

Kartet viser hele strekningen Frya-Sjoa. Prosjekteringsstrekningen som er ute på anbud nå, ligger til venstre for den vertikale streken nederst. (Ill.: Statens vegvesen)
Kartet viser hele strekningen Frya-Sjoa. Prosjekteringsstrekningen som er ute på anbud nå, ligger til venstre for den vertikale streken nederst. (Ill.: Statens vegvesen)
1. apr. 2011 - 16:58

Den aktuelle strekningen går mellom Vinstra i Nord-Fron kommune og Sjoa i Sel kommune. Den som får oppdraget får også ansvar for oppfølging i byggetiden.

Ny E 6 får to felt og midtdeler. På deler av strekningen blir det forbikjøringsfelt.

Tre reguleringsplaner må vedtas før prosjekteringen kan komme i gang. Byggherren regner med at alle tre vil bli vedtatt i løpet av første halvår i år.

Konkurransegrunnlaget må være ferdig innen 1. desember neste år. Om to år må også arbeidstegningene være ferdige.

Hvis Vegvesenets prognoser holder, er ny E 6 klar til bruk 1. juli 2017. Denne vegen blir litt kortere enn dagens E 6. Årsaken er at den nye vegen går gjennom fjellet Teigkampen sør for Kvam i en 3,6 km lang tunnel. I dag går E 6 i en bue utenom fjellet.

Rundt 20 konstruksjoner inngår i nyvegen. Den største er en ca. 250 meter lang bru som krysser Lågen like ved nordre påhugg til den lange tunnelen. Oppdraget omfatter også en mil lokalveger og halvannen km gang/sykkelveg.

En opsjon inngår i entreprisen. Den gjelder elektroarbeid i tunnelen.

Vinstra-Sjoa er den andre av fire prosjekteringsstrekninger på E 6 mellom Ringebu og Otta. Det første oppdraget gjaldt den 18,5 km lange strekningen Frya-Vinstra. Multiconsult fikk kontrakten, som er verdt 57,7 millioner kroner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.