T2

16-åring med iPad-app

RASK OPPDATERING: Knut Ørlands tv-guide for iPhone ble en suksess. Nå har han laget en ny for iPad.
RASK OPPDATERING: Knut Ørlands tv-guide for iPhone ble en suksess. Nå har han laget en ny for iPad. Bilde: Erik Jørgensen
Mari Hult
27. apr. 2010 - 14:10

STAVANGER: For et år siden kombinerte Knut Ørland fra Sandnes tiende klasse med å utvikle en tv-guide for iPhone. Guiden viser hva forskjellige kanaler sender på et gitt tidspunkt, og gir brukerne muligheten til å planlegge TV-kvelden kun ved hjelp av telefonen.

På topp

Programmet slo an blant brukerne, og ligger fremdeles på topplisten i AppStore.

Erik Jørgensen

Da iPad kom, kunne ikke Knut være dårligere.

– Siden jeg hadde så stor suksess med programmet til iPhone, så måtte jeg jo lage en versjon til iPad. Utviklingsarbeidet er veldig likt. Koden og programmeringsspråket er det samme, men litt endringer blir det, blant annet er skjermen mye større.

Slo VG

To dager etter at Steve Jobs lanserte tavle-PCen startet Knut arbeidet. Målet var å ha programmet klart i AppStore så snart iPad kom ut i salg.

– Det ble veldig mye jobbing, både dag og natt, men det er kjekt å være først ute.

Erik Jørgensen
Ekstra kjekt var det nok å slå VG, som har laget et konkurrerende program til iPhone.

– Fristen var kort, så jeg måtte lage en litt forenklet versjon først. Den har hovedfunksjonene til IPhoneprogrammet, men mangler litt. Derfor kommer jeg til å lage noen oppdateringer etter hvert.

Venter på norgeslansering

Mens Knut fremdeles selger TV-guiden til iPhone daglig, går det foreløpig litt mer rolig med det nyeste programmet.

– Jeg har ikke solgt så mange eksemplarer ennå. Programmet kommer ikke på de norske listene før iPad er til salgs her i landet. Det har også vært problemer med å kjøpe det fra den norske AppStore, så jeg fikk det via et gavekort hos butikken i USA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.