NYHETER

15 nasjoner samles om sprøytebetong i Sandefjord

Over 100 deltagere fra 15 land samles i Sandefjord 17.-19.juni for å diskutere det siste innen sprøytebetong.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. mai 2014 - 14:53

For syvende gang samles verdens spesialister innen sprøytebetongfaget til International Symposioun on Sprayed Concrete. Norge er arrangør, og mens den internasjonale deltagelsen er god, ønsker arrangementkomiteens leder, Ola Woldmo, gjerne flere norske deltagere på konferansen.

- Norske entreprenører, konsulenter og byggherrer har vi plass til flere av, sier han i håp om å lokke flere norske deltagere.

Programmet er spekket med spennende stoff. Blant annet Nick Barton og Eystein Grimstad som i sitt åpningsforedraget markerer 40 års jubileum for Q-metoden.

Videre presenteres det norske  forskningsresultater og internasjonale retningslinjer for en «ny» måte å bygge vanntette tunneler ved hjelp av sprøytemembran i kombinasjon med sprøytebetong.

Siste utvikling innen tilsetningsstoffer og fiberarmering samt erfaring med  revidert   Norsk Betongforening publikasjon nr.7  (2011)  for utførelse og kontroll av sprøytebetong inngår også.

-Dette bør være interessant for den norske bransjen. Sprøytebetong er det viktigste byggemateriale i tunnel sammenheng og denne konferansen belyser utviklingen i et internasjonalt perspektiv, sier Ola Woldmo som henviser interesserte til nettsiden: sprayedconcrete.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.