ARKIVNYHETER

147 prosent sprik på Hardangerbrua

Flere av underentreprisene til Hardangerbrua er nå på plass.
Ill.: Statens Vegvesen
Flere av underentreprisene til Hardangerbrua er nå på plass. Ill.: Statens Vegvesen Bilde: Ill.: Statens vegvesen
7. sep. 2009 - 13:28

Oppdraget gjelder levering og overflatebehanling av fire sadler til tårntoppene og fire spredningssadler som skal stå i forkant av forankringene. Samlet vekt for de åtte sadlene er 167 tonn. Den som får kontrakten skal også levere de øvre hengestagsfestene, som har en samlet vekt på 155 tonn. Videre omfatter oppdraget levering av sylindriske lagerforinger, kabelklemmer og hengestenger i støpestål. De siste skal brukes midt i hovedspennet der hengestengene er korte.

Oppdraget omfatter bare levering. Montasjen utføres av det danske firmaet MT Højgaard. Dette firmaet fikk nylig kontrakten på levering av forankringsstag og plater for bærekabler pluss en del andre stålkonstruksjoner. Kontraktsummen er 12,3 millioner kroner.

Neste oppdrag det skal regnes på gjelder levering og overflatebehandling av 134 hengestenger med hoder. Disse har en samlet vekt på 214 tonn. Oppdraget gjelder også levering av kabler for tilbaketrekking av tårnene før montasjen av bærekablene. Anbudsfristen går ut 8. oktober.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.