BYGG

14 «deponibeboere» i Brånåsdalen ble tilkjent 34 millioner i erstatning. Rådmannen anker dommen

Mener erstatsningsbeløpene er for høye.

Rådmannen i Lillestrøm kommune har innstilt på at formannskapet i kommunen skal anke dommen fra Nedre Romerike tingrett, som har tilkjent 14 beboere i Brånåsdalen erstatning på til sammen 34 millioner kroner.
Rådmannen i Lillestrøm kommune har innstilt på at formannskapet i kommunen skal anke dommen fra Nedre Romerike tingrett, som har tilkjent 14 beboere i Brånåsdalen erstatning på til sammen 34 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
16. jan. 2020 - 14:25

I desember ble Skedsmo kommune dømt til å betale 34 millioner kroner i erstatning til huseiere ved et gammelt søppeldeponi. Rådmannen vil anke saken.

Ankespørsmålet skal behandles i et ekstraordinært formannskapsmøte i nye Lillestrøm kommune onsdag 22. januar. I sin innstilling til politikerne anbefaler rådmann Trine Wikstrøm i Lillestrøm at dommen ankes til lagmannsretten, skriver Romerikes Blad.

I et av punktene i den juridiske vurderingen som advokatfirmaet Kluge har gjort for kommunen, står det: «Det synes alt i alt ikke rimelig at kommunen skal betale beløp i denne størrelsesorden til de 14 boligeierne».

Boligeierne krevde erstatning for setningsskader og gassforurensning som de mener skyldes søppeldeponiet, som ligger begravet under boligene. Det var kommunen som solgte tomtene på 80-tallet.

Det er blant annet funnet unormalt høye nivåer av deponigassene metan og karbondioksid i flere boliger i boligfeltet. Kommunen har tidligere hevdet at setningsskadene skyldes dårlig grunnarbeid da boligene ble bygget.

Elbil til lading.
Les også

I fjor bygget Oslo kommune fire elbilladere. Slik går det i år

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.