13 entreprenører deltok på tilbudsbefaring på den første store Rogfast-kontrakten

I alt deltok 40 personer på befaringen som fant sted på Kvitsøy nylig.

Markedssjef Tore Voster (t.h.) i Stangeland Maskin var ivrig deltaker på befaring med prosjektleder Tor Geir Espedal på Kvitsøy. Til venstre på bildet er Ruth-Marie Nord-Varhaug, Glenn Time og Eivind Stranden, alle ansatt hos Stangeland.
Markedssjef Tore Voster (t.h.) i Stangeland Maskin var ivrig deltaker på befaring med prosjektleder Tor Geir Espedal på Kvitsøy. Til venstre på bildet er Ruth-Marie Nord-Varhaug, Glenn Time og Eivind Stranden, alle ansatt hos Stangeland. Foto: Øyvind Ellingsen/Statens vegvesen
31. okt. 2018 - 12:47

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding onsdag. 

– Tilbudskonferansen viste at det er mange entreprenører, både nasjonale og internasjonale, som rigger seg til kontraktene på Rogfast, sier prosjektleder Tor Geir Espedal i meldingen. 

Kontrakten har en verdi på mellom 3 og 3,5 milliarder kroner. 

Kvitsøykrysset med tunnelene opp til Kvitsøy og ventilasjonssystemet. <i>Illustrasjon:   Statens vegvesen / Norconsult</i>
Kvitsøykrysset med tunnelene opp til Kvitsøy og ventilasjonssystemet. Illustrasjon:   Statens vegvesen / Norconsult

Det skal sprenges 20,6 kilometer tunnel, bygges 4,5 kilometer vei og fem nye bruer på Kvitsøy. I tillegg skal det sprenges to ventilasjonssjakter som begge er 10 meter i diameter og som skal 250 meter ned til begge løpene under Kvitsøy.

Espedal kan overfor veier24 melde om stor interesse fra både norske og utenlandske entreprenører. 

Kontrakten er lagt opp slik at det i løpet av de første to årene skal bygges en adkomsttunnel, to kilometer vei og et par bruer.

– Deretter er det full drift, men disse to årene bør gjøre det mulig for entreprenør å få på plass nødvendig kapasitet. Jeg vil tro at dette prosjektet vil være attraktivt både for norske og utenlandske entreprenører, sier han.

Blant de 13 som møtte opp på befaringen får veier24 opplyst at Implenia/Stangeland, Marti Norge, Skanska Norge, PNC Norge og AF var de største aktørene tilstede.

Fristen for å søke om å bli prekvalifisert til konkurransen er satt til 21. november. 

LES OGSÅ: Den største Rogfast-kontrakten ble kunngjort lørdag

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.