NYHETER

13 anbud på g/s-veg i Follo

Ikke mindre enn 13 entreprenører har gitt anbud på en gang/sykkelveg i Follo. Til tross for den store deltakelsen er det en som skiller seg ut: Leif Grimsrud fra Halden ligger 10 prosent lavere enn nærmeste konkurrent.

Gang/sykkelvegen skal gå på sørsiden av kjørebanen. På dette bildet blir det venstre side. (Foto: Google)
Gang/sykkelvegen skal gå på sørsiden av kjørebanen. På dette bildet blir det venstre side. (Foto: Google)
27. feb. 2015 - 09:22

25,362 millioner kroner vil Leif Grimsrud har for jobben. Andreplassen holdes av Isachsen fra Nedre Eiker med et anbud på 28,218 mill.

Videre nedover listen er det jevnere. Kaare Mortensen fra Larvik er nr. tre med 28,832 mill., Mini Snø og Graveservice fra Oslo er nr. fire med 28,986 mill., Askim Entreprenør er nr. fem med 28,991 mill. og Agro Anlegg fra Ås er nr. seks med 29,329 mill. De øvrige har gitt anbud på over 30 millioner.

Gang/sykkelvegen skal følge fylkesveg 152 mellom Ås og Frogn. Mellom Ås sentrum og Drøbak, som er kommunesenter i Frogn, er det 12 km. På 1 850 meter av denne strekningen mangler det tilbud til myke trafikanter. Sommeren neste år er dette misforholdet rettet opp.

På mesteparten av strekningen blir gang/sykkelvegen lagt parallelt med den nåværende kjørebanen, men på en ca. 400 meter lang strekning blir fylkesvegen lagt helt om. Omleggingen skjer i Trolldalen hvor det er en skarp kurve hvor det har vært mange utforkjøringer. Kurven blir nå rettet ut.

Gang sykkelvegen får en total bredde på 3,5 meter, inkludert to skuldre på 25 cm. Rabatten mellom kjørebanen og gang/sykkelvegen blir tre meter bred på det meste av strekningen.

Entreprisen omfatter sprenging av 10 000 kbm og fylling av 11 000 kbm steinmasser og 9 000 kbm lette masser. Et kryss skal bygges om, fem avkjørsler skal tilpasses og det skal settes opp 69 lysmaster.

Prosjekteringen er utført av ConStrada fra Bergen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.