NYHETER

13,5 km E6 åpnet mellom Øyer og Tretten

En ny strekning har åpnet seg for trafikantene gjennom Gudrandsdalen. Og for 1,4 milliarder kroner, har man fått 13,5 km flott tofeltsveg.

3,9 km. av den nye strekningen går i tunnel, men det er bare ett løp
3,9 km. av den nye strekningen går i tunnel, men det er bare ett løp Bilde: Jarle Skoglund
Redaksjonen Våre Veger
14. des. 2012 - 11:16

Ingen statsråder var å se. Vi så heller ingen fra Løvebakken. Derimot var det mange ordførere på plass. Faktisk hadde samtlige ordførere (noen representert med sin varaordfører) langs E6 i Gudbrandsdalen tatt turen til Øyer for å hjelpe Øyers ordfører Mari Botterud med å klippe snora og åpne nyvegen.

Botterud skar over snora med det norske flagget, mens hun og de andre ordførerne ropte "Enig og tro til Dovre faller".Deretter fikk ordførerne i Sør-Fron og Nord-Fron vandrekniven, som skal brukes på neste vegåpning i Gudbrandsdalen. Det er forresten bare fire år til.Etter taler og go´ord gikk det store følget som var tilstede inn i den mørke tunnelen. Der ble vi alle møtt av nesten 250 elever fra barneskolene i Øyer og Tretten, som sang luciasangen med tente lys.Riktignok en dag for tidlig, men pytt sann...

 

Tofelts, men god sikkerhet

Den nye E6 gjennom Øyer kommune er 13,5 km. lang, og har kostet 1,4 mrd. kroner. 3,9 km. av strekningen går i tunnel, men det er bare ett løp. Det har mange fått med seg, og debatten har vært stor om hvorfor det ikke er bygget to løp.Regionvegsjef Per Morten Lund tok dette opp i sin tale, og minnet om at sikkerheten likevel er god.

- Tunnelen har kameraer, nødtelefoner og fotobokser som samlet gir god sikkerhet, sa Lund.For øyværingene er gleden stor over at de to tettstedene i kommunen; Øyer og Tretten, nå er to kilometer nærmere hverandre.- To mye tryggere kilometre, som ordfører Mari Botterud sa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.