NYHETER

129 mill vegkroner i revidert

Regjeringa foreslår å bruke 129 millioner kroner ekstra til veger over budsjettet til Statens vegvesen for 2013. 100 av dem skal brukes for å bedre forholdene for tyngre kjøretøy.

Samferdselsminister Marit Arnstad hadde en relativt liten pott til veger i det reviderte nasjonalbudsjettet.
Samferdselsminister Marit Arnstad hadde en relativt liten pott til veger i det reviderte nasjonalbudsjettet.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
7. mai 2013 - 13:56

I Revidert Nasjonalbudsjett foreslår Regjeringen å bruke 90 millioner kroner til å utbedre flaskehalser på riksvegnettet, og 10 millioner kroner til å beregne tåleevnen for tyngre kjøretøy på fylkesvegnettet.

Innenfor den foreslåtte bevilgningen til vegformål er det satt av 5 millioner kroner til prosjektet E6 Sørkjosfjellet i Troms. Til dette prosjektet er det dessuten foreslått ytterligere 15 millioner kroner, som skal dekkes av allerede vedtatt budsjett for 2013.

24 millioner kroner av den foreslåtte tilleggsbevilgningen er en ren budsjetteknisk justering og gjelder posten ”Vederlag til OPS-prosjekt”.  De samlede utgiftene for denne posten i 2013 blir dermed 435 millioner kroner. Dette beløpet gjelder årleg kostand til tre riksvegprosjektene som er gjennomført etter modellen ”Offentlig-privat samarbeid, OPS” og som ble opnet for trafikk i perioden 2005-2009.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.