INDUSTRI

128 mister jobben

FMC Technologies Kongsberg leverer undervannsproduksjonssystemer. Selskapet går nå fra 2000 til 1500 ansatte.
FMC Technologies Kongsberg leverer undervannsproduksjonssystemer. Selskapet går nå fra 2000 til 1500 ansatte. Bilde: Anders J. Steensen
Camilla Aadland
4. nov. 2009 - 11:15

– Vi sender brev til de som står på en liste over overtallige i dag, der de blir innkalt til drøftingsmøter. Endelig beskjed om oppsigelser blir gitt neste uke, sier kommunikasjonssjef Lars Ole Bjørnsrud i FMC til Teknisk Ukeblad.



Over 500 totalt

128 ansatte får i dag et slikt brev. Fra før har 400 innleide medarbeidere fått beskjed om at det er stopp rundt jul. Mange har jobbet for selskapet i årevis, skriver Aftenposten.

– Bakgrunnen er i hovedsak at de prosjektene vi jobber med kommer nå til en avslutning. Vi har hatt et svært travelt år i år og har de siste fem-seks årene ansatt flere hundre mennesker hvert år. Men aktiviteten på norsk sokkel er lavere og det er ikke satt i gang nye store prosjekter. Dermed må vi tilpasse kapasiteten til aktiviteten på norsk sokkel fremover, sier Bjørnsrud.



Rammer underleverandører

Han er mest bekymret for alle underleverandørene til selskapet, som leverer undervannsproduksjonssystemer

– Vårt selskap har prosjekter over hele verden. Vi er mer robust til å håndtere den lave aktiviteten. Men leverandørkjeden møter større problemer og vi frykter at denne kompetansen forsvinner ut, sier kommunikasjonssjefen.

Totalt jobber det 2000 ved FMC Technologies i Kongsberg. Etter reduksjonene blir ca 1500 igjen.

– Det er snakk om en ganske stor reduksjon, kommenterer Bjørnsrud.



Kanselleringer

– Markedssituasjonen ser ikke god ut, spesielt på kort sikt. Vi har lavt kontraktsbelegg både innen engineering og byggeverksteder. I tillegg til utsettelse av prosjekter, opplever vi kansellering av allerede bestilte eller planlagte prosjekter, og det er liten evne til å sette i gang nye, sier Rolf Hestenes, som leder bransjeforeningen Olje og gass i Norsk Industri til Aftenposten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.