T2

120 megapiksler fra Canon

MINI: Sensoren i Canon EOS 5D Mark II blir en miniputt sammenliknet med selskapets nye sensor. Den leverer 120 megapiksler.
MINI: Sensoren i Canon EOS 5D Mark II blir en miniputt sammenliknet med selskapets nye sensor. Den leverer 120 megapiksler. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
24. aug. 2010 - 14:21

Dette er tydeligvis dagen for store fotolanseringer.

Sony kastet tidligere i dag ut fire nye speilreflekskameraer på markedet, to av dem med såkalt gjennomskinnelige speil, og nå bringer Canon nyheten om sin nye CMOS-sensor med 120 megapiksler.

Størst 120 MEGAPIKSLER: Canons nye bildesensor.
Størst 120 MEGAPIKSLER: Canons nye bildesensor.

Størst

Den nye sensoren er i formatet APS-H, med et bildeområde på 29,2 x 20,2 millimeter. Canon hevder selv det er den første sensoren i det formatet med 120 megapiksel-oppløsning.

Tidligere har de selv utviklet en APS-H-sensor med 50 megapiksler.

Bildene fra den nye sensoren er i formatet 13.280 x 9.184 piksler, og inneholder omtrent 7,5 ganger så mange piksler som Canon-kameraene med CMOS-sensor og flest piksler i dag, EOS 1D Mark IV og 5D Mark II.

Skarpt

Modifisering av parallellprosesseringen gjør at brikken kan levere 9,5 bilder i sekundet. I tillegg kan den levere video i full HD-oppløsning, hvor den da kun utnytter en sekstiendedel av sensorområdet.

– Bilder tatt med Canons nyutviklede 120-megapiksels CMOS-bildesensor, selv når beskjært eller digitalt forstørret, opprettholder høyere nivåer av definisjon og skarphet enn noen gang tidligere, skriver Canon i en pressemelding.

Hva brikken skal brukes til, sier de imidlertid ikke noe om. De nevner heller ikke noe tidsperspektiv eller eventuell prising, så vi får vente i spenning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.