NASJONALE TURISTVEGER

12 vil lede Vegvesenets turistveisatsing videre

Dette er virkelig en av de spennende jobbene i Statens vegvesen. Særlig hvis man er opptatt av natur og arkitektur.

Detaljer fra Ropeid ved Sandsfjorden i Suldal, rasteplass og hurtigbåtkai ved Nasjonal turistveg Ryfylke.
Detaljer fra Ropeid ved Sandsfjorden i Suldal, rasteplass og hurtigbåtkai ved Nasjonal turistveg Ryfylke. Foto: Frid-Jorunn Stabell
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
8. des. 2022 - 15:05

Da søknadsfristen var over var det 12 søkere som hadde meldt sin interesse for jobben som  seksjonssjef for Nasjonale turistveger i Statens vegvesen. Seksjonen er en del av divisjonen Transport og samfunn i Statens vegvesen, og har sitt hovedsete på Lillehammer.

Her er søkerne:

Navn Alder Nåværende stilling
1. Ann Kristin Engh 54 Seniorrådgiver Kulturarv, Oslo             
2, Frode Stiansen  52  Prosjektleder Grønn Hytte, Lillehammer
3. Tom Engevold  59  Prosjektporteføljeleder, Stavanger
4. Ellen Slinde   58 Planleggingsleiar, Slinda
5. Fredrik Fløgstad  34  Overingeniør, Oslo
6. Mari Gotteberg  42  Enhetsleder Plan og prosjektering
7. Silje Myhre Amundsen 43  Seniorarkitekt Fåvang
8. Steffen Ørum Nielsen  65  Arkitekt og indehaver Drammen
9. Tomas Moen   48 seksjonsleder Fåberg
10. Unntatt offentlighet    
11. Unntatt offentlighet    
12. Anne Kristin Kvitle  49  Avdelingsleder Gjøvik

Godt kvalifiserte søkere

Søkerlista viser at de mest solide søkerne er å finne blant de som er ansatt i Statens vegvesen i dag. Ann Kristin Engh jobber i dag med ansvarsområdet kulturarv på Norsk vegmuseum, og burde ha relevante kvalifikasjoner for å lede Nasjonale turistveger. Det samme gjelder Ellen Sindre, som i dag er planleggingsleder ved utbyggingsdivisjonen i Statens vegvesen. Hun har betydelig ledererfaring, og har blant 12 års erfaring som landskapsarkitekt hos Asplan Viak i periode 1988-2001.

Fredrik Fløgstad jobber i dag ved Nasjonale Turistveger, der han har strekningsansvar Ryfylke, Jæren og Varanger, er sekretær for arkitekturrådet, samt har fagansvar for møbler, utstyr og skilt. Han er utdannet ved NMBU som landskapsarkitekt, og har arbeidet som det i Stavanger kommune.

Også Silje Myhre Amundsen er intern søker fra Nasjonale Turistveger. Hun er utdannet landskapsarkitekt, og har i dag strekningsansvar for Hardanger, Hardangervidda og Lofoten, samt plan- og prosessleder Torghatten (landskap)

Mari Gotteberg er i dag plansjef for samferdsel i Innlandet fylkeskommune. Hun har bakgrunn fra Statens vegvesen, hvor både har jobbet som planleggingsleder og planansvarlig for utbyggingsvirksomheten i Hedmark.

18 strekninger

Nasjonale turistveger består i dag av 18 strekninger gjennom vakker norsk natur. Opplevelsen forsterkes med nyskapende arkitektur og tankevekkende kunst på tilrettelagte utsiktspunkter og rasteplasser.

Målet er at Turistvegsatsingen skal bidra til å styrke Norge som reisemål ved å gi veifarende opplevelser som frister til lengre opphold og flere besøk. Målet er også å styrke næringsliv og bosetting, ikke minst i distriktene.

En av strekningene uengigheten står om er E136 mellom Dombås og Vestnes.
Les også

Statens vegvesen og Nye Veier i krangel

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.