MOBIL

12 ting Galaxy S III kan som iPhone ikke klarer

Samsung peker nese til Apple med Samsung Galaxy S III. Her er 12 ting den gjør som ikke iPhone kan.

9. mai 2012 - 18:00

Samsung Galaxy S III ble lansert i London tidligere i mai. Det var en av de største lanseringene til Samsung noen sinne og den desidert viktigste i år. Mobiltelefonen Galaxy S III skal overta arven etter salgsuksessen Galaxy S II og blir i tillegg den mobilen som i størst grad kommer til å måtte konkurre mot det som alle forventer blir iPhone 5. Samsung Galaxy S III er forventet å komme i salg 29. mai til en pris på rundt 5.300 kroner.

LES OGSÅ: Lyntest av Samsung Galaxy S III

På lanseringen i London var det minst like mye fokus på nye og brukervennlige funksjoner, som på selve innmaten i mobilen. Vi har samlet 12 kule funksjoner som Samsung Galaxy S II er utstyrt med.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

LES OGSÅ: Slik måler Galaxy S III seg mot konkurrentene

Trådløs lading

Ja, du leste riktig. Du kan lade Samsung Galaxy S III uten å måtte forholde deg til ladekabler. Du må riktig nok kjøpe et tilbehør i form av en ladeplate som må være koblet til strømnettet. Legger du fra deg mobilen på toppen av denne ladeplaten, så lades batteriet på mobilen.

Pop-Up Play

Dette er en kul funksjon som viser noe av kraften i en ny mobil med en firekjernes prosessor. Dersom du ser på en video men samtidig ønsker å gjøre noe annet, så kan du gjøre det med Galaxy S III. Funksjonen Pop-Up Play gjør at du kan la videovinduet flyte over de andre appene du har åpne og fortsette å spille av filmen eller videoen i full HD-kvalitet om du vil. Med Pop-Up Play aktivert kan du fortsette å søke på nettet, lese e-post eller skrive meldinger.

Bedre talekvalitet

Samsung Galaxy S III har en innebygd en funksjon som forbedrer talekvaliteten på mobilen. En liten chip (Audience es305) skal forbedre talekvaliteten og utelukke lyder som ikke hører med i lydbildet, typisk bakgrunnsstøy.

S Beam

S Beam er en funksjon som kombinerer bruk av NFC (Near Field Communication) og WiFi-Direct og gjør at du kan overføre filer mellom to Galaxy S III ved kun å holde dem nær hverandre.

Sosial Tagging

Buddy Share kaller Samsung denne funksjonen. Den bruker ansiktsgjenkjenning i kombinasjon med informasjon fra kontaktlisten din til å gjøre det mulig å tagge personer i et bilde og samtidig sende det aktuelle bildet til kontaktene som er avfotografert - direkte fra bildet. En funksjon som skal gjøre det superenkelt å dele bilder med personene man tar bilde av.

Smart Stay

Er du lei av at mobilen går i svart mens du leser en e-post eller en lang artikkel på nettet? I dag så må du inn i innstillingene og forlenge tiden det tar før skjermlåsen skal slå inn når det ikke er fingeraktivitet på skjermen. Samsung Galaxy S III har en funksjon som ser at du ser på skjermen og lar den ikke gå i sort før du ser bort lenge nok – eller sovner.

Løft mobilen for å ringe

Samsung Galaxy S III kan reagere på dine bevegelser. For eksempel vil den automatisk ringe kontakten du har hentet fram om du løfter røret til øret. Det samme vi skje om du sitter og skriver en SMS til noen, men bestemmer så at du heller vil ringe. Løfter du rører til øret vil du ringe kontakten som du satt og skrev en SMS til. Samsung kaller funksjonen for Direct Call.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Smarte alarmer

Har du vært borte fra mobilen en stund, så vil Samsung Galaxy S III gi deg et lite varsel på hva som har skjedd siden sist du var innom mobilen. Dette gjør at du ikke går glipp av viktige meldinger.

Beste foto

Galaxy S III kan ta en flom av bilder. Faktisk kan den ta 3,3 bilder per sekund og i en serie kan den ta opp til 20 bilder. For å sikre at du velger de beste bildene, så vil funksjonen Best Photo velge ut det bildet den synes er best. Da kan du lagre det og slette resten om du vil.

Firekjerners prosessor

Ytelsen er doblet, mens batteriforbruket skal være redusert med 20 prosent. De heftigste smarttelefonene i år vil ha firekjerners prosessor. Samsung Galaxy S III har fått en helt ny prosessor, som ble lansert like før selve mobilen, mens «standarden» for toppmobiler til nå har vært en tokjerneprosessor med stadig økende hastigheter. I iPhone 4S sitte det en 1 GHz tokjerneprosessor. Samsung Galaxy S III setter på mange måter «gulvet» for hva vi bør forvente på iPhone 5.

LES OGSÅ: Her er spesifikasjonene til Galaxy S III

Snakker med bilen din

Galaxy S III kan også snakke med bilen din. Funksjonen heter Drive Link og utnytter en standards om heter Mirror Link. Denne teknologien kan brukes for å sende informasjon fra din mobil til bilens innebygde informasjonssystem.

50 GB gratis lagring

HTC har tilbudt sine kunder 25 GB gratis lagring på nettlagringstjenesten Dropbox. Samsung slår til og doble og kunder som registrerer sin Samsung Galaxy S III får 50 GB gratis lagringsplass hos Dropbox.

Les flere saker fra HjemmePC.no:

 

100.000 har kjøpt denne minihøyttaleren

iPad-trikset du bør kunne før ferien

Så lett er det å få lavere mobilregning

Får du båndbredden du betaler for?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.