APPS

12 Android-apps du må ha

Fått deg Android-mobil? Den er ikke komplett før du installerer disse geniale appene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. apr. 2011 - 15:51
Vis mer

Android-telefoner er litt som PC-er. Du kan kjøpe en som har all programvare installert, eller du kan kjøpe en som knapt har noe annet enn standardfunksjonene i menyen.

Det er derfor ikke gitt at alle telefoner har samme muligheter ut av esken. Noen telefoner støtter for eksempel ikke DivX-video, mens andre ikke har filbehandler eller dokumentleser.

Men det gjør i grunnen ikke så mye, for en liten tur innom Android Market er alt som skal til for å gjøre telefonen komplett. Der finner du også alternativer som er bedre enn de som allerede er installert på telefonen din.

Android Market lar deg enkelt installere apps rett fra nettleseren din. Du trenger bare å ha en Google-konto på telefonen, og logge inn på Android Market med denne kontoen, så kan du installere uten å trykke på en eneste tast på telefonen.

Les også: Slik fungerer Android Market »

Du finner alt du trenger i Market. Der finner du også såkalte launchers, som enkelt forklart er nye menysystemer til telefonen din. Vi har sjekket ut noen alternativer som er verdt å ta en titt på dersom du er lei menyene på telefonen

Vi har funnet frem til 12 Android-apps vi installerer på de aller fleste Android-telefonen vi tester. Felles for alle er at de er gratis og så godt som uunnværlige.

Les også: 10 spill du må ha på Android-mobilen din »

Quick Settings

Alle Android-telefoner har ikke alle innstillinger lett tilgjengelig. På noen telefoner er det for eksempel ikke gjort i en håndvendig å hindre skjermbildet i å automatisk snu seg når du snur telefonen, eller det er ikke like fort gjort å skru av datatrafikken.

Quick Settings legger du som snarvei på skrivebordet. Den lar deg aktivere og deaktivere Wi-fi, GPS, Bluetooth, datatrafikk, autosynkronisering, og en hel rekke andre ting. Denne appen gjør det lekende lett å styre hva som er aktivert og ikke.

Les fullstendig omtale av Quick Settings her »

Last ned Quick Settings fra Android Market »

Shush! Ringer Restorer

Å sette mobilen på lydløs er gjort i en fei, men det er samtidig veldig lett å glemme å skru på ringelyden igjen. Om du er en av de som stadig vekk glemmer dette trenger du appen Shush!, som løser problemet.

Når du har installert Shush! vil appen starte opp så snart du setter telefonen til lydløs modus. Appen vil enkelt og greit la deg stille inn hvor lenge telefonen skal være satt til lydløs. Når så tiden har gått settes ringelyden automatisk på igjen.

Dersom du ikke vet hvor lenge du trenger å ha telefonen lydløs kan du også sette den til å være lydløs helt til du selv aktiverer lyden igjen.

Vi har tidligere omtalt appen i en egen artikkel.

Last ned Shush! Ringer Restorer fra Android Market »

3G watchdog

En av farene ved å ha en smarttelefon er at du kan bygge deg opp en solid mobilregning ved å være koblet til internett. Mange operatører har nemlig ikke noe pristak for datatrafikken, så du kan faktisk risikere å måtte betale en tikroning eller mer for hver megabyte du laster ned.

Dersom du har betalt for en viss kvote, for eksempel 300 MB, eller du ikke har fastpris på data, kan en app som 3G Watchdog være smart å ha. Denne holder oversikt over hvor mye data du bruker i fakturaperioden, og advarer deg dersom du er i ferd med å nærme deg grensen eller har oversteget den.

Appen krever at du fyller inn informasjon om kvote og fakturaperiode selv, men så snart du har gjort dette ligger 3G Watchdog i bakgrunnen og passer på.

Les mer om 3G Watchdog i vår omtale.

Last ned 3G Watchdog fra Android Market »

SwiftKey

Det er slett ikke sikkert at din Android-telefon leveres med et skjermtastatur som er spesielt bra. Det trenger faktisk ikke være i nærheten av bra. 

Og så er det engang slik at det aller beste Android-tastaturet slår dem alle. SwiftKey er etter vår mening det klart beste i øyeblikket. Ikke fordi tasteoppsettet er annerledes enn på andre løsninger, men mest fordi det på en nesten uhyggelig måte vet hva du skal skrive. 

Mens tastaturer fleste gjetter hvilket ord du holder på å skrive, gjetter i tillegg SwiftKey hva det neste ordet du skal skrive er. Dette gjør det ved å lære seg hva du ofte skriver, og hvordan du bruker ord. 

Dette fungerer svært bra, spesielt etter at du har brukt det et par uker. SwiftKey har norsk språk og æ, ø og å på tastaturet. Det er gratis i prøveversjon, mens fullversjonen koster knappe 11 kroner.

Les vår omtale av SwiftKey.

Last ned SwiftKey Free fra Android Market »

Neste side: Astro File Manager, Facebook, Lookout Mobile Security, RockPlayer »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.