MARITIM

11 havprosjekter får 68 utviklingsmillioner

Bedrifter langs hele kysten står bak prosjektene.

Undervannsrestauranten Under i Lindesnes får støtte til å utvikle en helt ny løsning for langtidslagring av levende sjømat.
Undervannsrestauranten Under i Lindesnes får støtte til å utvikle en helt ny løsning for langtidslagring av levende sjømat. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB
10. des. 2021 - 10:30

Til sammen 11 prosjekter innen havbruk, fiskeri og grønn skipsfart får til sammen 68 millioner kroner over tre år.

– Næringslivet spiller en nøkkelrolle i å videreutvikle Norges ledende posisjon innenfor sjømat og skipsfart. Det er spennende å følge og støtte den store omstillingsviljen vi er vitne til i næringen i disse dager. Det er slik vi skaper nye og trygger eksisterende arbeidsplasser for framtida, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Selnes Skjæran (Ap).

Ifølge Skjæran representerer prosjektene som får finansiering, store muligheter for grønn omstilling, digitalisering og effektivisering av havnæringene og bærekraftig produksjon av sjømat. Bedrifter langs hele kysten står bak prosjektene.

Ett av prosjektene som får støtte, er Under Restaurant i Lindesnes, som mottar seks millioner kroner. Pengene skal gå til å utvikle en helt ny løsning for langtidslagring av levende sjømat.

I Hammerfest får selskapet Forsøljenta seks millioner kroner fra Forskningsrådet til fangst og oppfôring av små kongekrabber i merder i Kvalfjorden.

Bergensrederiet Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi AS får fem millioner for å kombinere nullutslippsteknologi og simuleringsmodeller for skip og værruting for å spare energi og redusere utslipp.

Torsdag satte Vestre og EU-kommissær Maros Sefcovic sine navnetrekk under industriavtalen, som er den første innunder Grønn allianse som Norge og EU inngikk i fjor vår.
Les også

Inngår industripartnerskap: – Vinn-vinn

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.