ARKIVNYHETER

11 driftskontrakter er utlyst

Ni kommuner ligger helt eller delvis innenfor området Vestfold nord. Den som får driftskontrakten får blant annet ansvar for E 18 i Holmestrand kommune, som vises på bildet. Anbudsfristen for dette oppdraget er satt til 20. januar.
Ni kommuner ligger helt eller delvis innenfor området Vestfold nord. Den som får driftskontrakten får blant annet ansvar for E 18 i Holmestrand kommune, som vises på bildet. Anbudsfristen for dette oppdraget er satt til 20. januar. Bilde: Anders Haakonsen
30. nov. 2010 - 12:03

Oppdragene gjelder drift og vedlikehold av riksveger og fylkesveger. Parallelle gang/sykkelveger er inkludert i oppdragene. Om vinteren dreier det seg primært om å brøyting, salting og strøing, i resten av året dreier det seg om gartnerarbeid, vegetasjonskontroll og renhold av vegene, foruten vask og renhold av tunnelene.

Driftskontrakter gjelder områder med et varierende antall kommuner. De 11 oppdragene som er ute på anbud nå, gjelder områder med mellom 3 og 9 kommuner. Grensene for områdene følger ikke alltid kommunegrensene. Noen kommuner er derfor delt på mer enn ett område.

Oppdraget som har anbudsfrist 11. januar gjelder et område som berører 7 kommuner i midtre Sogn. Dagen etter går fristen ut for oppdrag i 4 områder: Ottadalen med 4 kommuner, Land og Hadeland med 5 kommuner, midtre Romerike med 8 kommuner og Østfold sør med 7 kommuner.

20. januar går 3 nye anbudsfrister ut. De gjelder områdene Vinje med 5 kommuner, Arendal vest med 4 kommuner og Vestfold nord med 9 kommuner. 25. januar går fristen ut for dem vil gi anbud på drift og vedlikehold i 7 kommuner i Hardanger. Den siste anbudsfristen går ut 1. februar. Den gjelder områdene Rjukan med 3 kommuner og Grenland med 4 kommuner.

Alle de 11 nye driftskontraktene begynner å gjelde fra 1. september neste år. 9 av dem gjelder fram til 31. august 2016. Kontrakten for Rjukan gjelder et år kortere og for Vinje et år lenger. Byggherren har opsjon på å forlenge alle kontraktene med et år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.