ARKIVNYHETER

104 mill ekstra til riksvegene etter ras og flom

Jarle Skoglund
18. nov. 2011 - 12:47

-Ekstrakostnadene til utbedring og reparasjon skal ikke gå ut over andre vedlikeholds- og utbyggingstiltak.Derfor er det i statsråd i dag foreslått å tilleggsbevilge i alt 225 millioner kroner mer til vedlikehold av riksveg- og jernbanenettet over statsbudsjettet for 2011, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Av den foreslåtte tilleggsbevilgningen skal 104 millioner kroner gå til reparasjoner på riksvegnettet, mens 121 millioner kroner går til Jernbaneverket.Riksvegmidlene skal fordeles slik:

¿ 51 millioner kroner til å reparere skadene på riksveger i Hedmark og Oppland etter flommmen i juni i år.

¿ 53 millioner kroner til å reparere skader på riksveger etter flaum flere andre steder i perioden juli – september i år.Auka vegutbygging – meir til planlegging

- Nasjonal transportplan 2010-2019 legger opp til en vesentleg økning i rammene til riksveginvesteringer. For å sikre framdrift i prosjektene er det nødvendig med mer midler til planlegging. I statsråd i dag er det derfor foreslått å øke budsjettposten ”Riksveginvesteringer” med 50 millioner kroner for 2011, seier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.