100 millioner forsknings-kroner til havbruk

Forskningsrådet har lansert en egen havteknologisatsing som skal samle aktiviteter i de ulike havrelaterte programmene.

Fra Smolten AS' settefiskanlegg i Mørsvikbotn i Nordland.
Fra Smolten AS' settefiskanlegg i Mørsvikbotn i Nordland. Bilde: Håkon Jacobsen
1. juli 2016 - 07:00

Forskningsrådet har lansert en egen havteknologisatsing som skal samle aktiviteter i de ulike havrelaterte programmene. Dette består blant annet i felles utlysninger for å stimulere til samarbeid på tvers av sektorer.

– Med denne satsingen vil Forskningsrådet stimulere til verdiskapning og omstilling ved å utnytte Norges fortrinn som verdensledende leverandør av havteknologi, sier Forskningsrådets divisjonsdirektør Fridtjof Unander.

Han peker på at det er et stort potensial for kompetanse- og teknologioverføring mellom de havbaserte næringene petroleum, fornybar energi, skipsfart, fiskeri og havbruk.

Les også: Samarbeider om teknologiutvikling for havbruksnæringen

Idélab

Inkludert i denne satsningen er også en idélab for å få opp helt nye ideer som kan gi kunnskapsoverføring mellom alle de havbaserte næringene.

De tre fellesutlysningene og idélaben gir vel 100 mill. kroner i en målrettet satsing. I tillegg vil det også bli en egen utlysning for internasjonalt samarbeid innenfor havteknologi gjennom et såkalt ERA-NET Cofund, heter det i en pressemelding fra Forskningsrådet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.