NETTARKIV

100 milliarder i året

22. aug. 2000 - 13:20

Det enorme beløpet vil brukes på leting, utbygging og drift. Statoilsjefen forventer at over 350 milliarder vil bli brukt på utbygginger, hvor Statoils andel er på 60 milliarder. Han regner med at en stor del av disse milliardene vil falle på norsk industri.

– De norske leverandørselskapene er blant de fremste i verden. Dette viser Kvitebjørn utbyggingen hvor norske leverandører står for 93 prosent av leveransene. På Åsgard var norsk andel 71 prosent, sier Fjell.

Som et ledd i å øke lønnsomheten har Statoil organisert virksomheten slik at de fokuserer virksomhetene maksimalt på kjerneområdene på norsk sokkel. Selskapet regner med at ved økt samarbeid mellom oljeselskapene og leverandørene kan det tas ut tilleggsgevinster på titalls milliarder.

Fjell understreket nok engang at en bedre fordeling av eierandelene i feltene i Nordsjøen gjennom tilpasninger av Statens direkte økonomiske engasjement, SDØE, vil bidra til en betydelig økt verdiskapning ut over dagens inntjening.

– Aktiv bruk av SDØE-andelene vil lette arbeidet med å ta ut større fortjenste. Statoil sm operatør skal gjøre det vi kan for å øke verdien av oljen på norsk sokkel, uavhengig av privatsiering og fordeling av SDØE andeler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.