KRAFT

10 prosent til teknologistøtte

Enova skal bruke 10 prosent av pengene sine på teknologistøtte.

SKAL STØTTE TEKNOLOGI: Enova-direktør Nils Kristian Nakstad skal støtte teknologi som er nær markedsintroduksjon, ifølge den nye avtalen med eieren Olje- og energidepartementet. FOTO: Jannicke Nilsen
SKAL STØTTE TEKNOLOGI: Enova-direktør Nils Kristian Nakstad skal støtte teknologi som er nær markedsintroduksjon, ifølge den nye avtalen med eieren Olje- og energidepartementet. FOTO: Jannicke Nilsen Bilde: Jannicke Nilsen
Øyvind LieØyvind LieJournalist
28. juni 2012 - 11:17

Olje- og energidepartementet og Enova undertegnet i dag en ny, fireårig avtale om forvaltningen av midlene i Energifondet, som skal gjelde ut 2015.

I avtalen heter det at Enova skal fremme en miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon og utvikling av energi- og klimateknologi.

For arbeidet med energiomlegging er det satt et mål om at Enova skal bidra til energi- og klimaresultater som samlet tilsvarer minimum 6, 25 TWh innen utgangen av 2015.

For arbeidet med energi- og klimateknologi skal Enova ha som mål at satsingen bidrar til reduksjon av klimagassutslipp og bygger opp under utviklingen av energiomlegging på lang sikt.

Les også: - Energisparing blir mindre lønnsomt

Ny teknologi

Satsingen er rettet mot uvikling av ny teknologi og støtte til teknologier og løsninger nær markedsintroduksjon. Blant annet skal Enova kunne gi støtte til investeringer i fullskala produksjonslinjer i industrien. Satsingen skal være relevant for industrien både som bruker og leverandør av teknologier.

Det legges til grunn klare avgrensninger mot Innovasjon Norges og Norges Forskningsråds programmer, som gir støtte til teknologier tidligere i utviklingskjeden.

I henhold til avtalen skal Enova minimum sette av 10 prosent av de årlige, disponible midlene i Energifondet til denne satsingen.

Les også: Teknologifondet mangler opptrappingsplan

Kompetanseheving

Enova skal prioritere støtte til prosjekter og løsninger som har stort spredningspotensiale både nasjonalt og internasjonalt. Støtte fra Enova skal bidra vesentlig til kompetanseutvikling i Norge.

Arbeidet skal bygge på klimafaglig og teknologifaglig kompetanse, og satsingen skal følges i  nært samarbeid med næringslivet og forskningsmiljøer, Klima- og forurensingsdirektoratet

(KLIF) og andre relevante offentlige etater, ifølge avtalen.

Les også:

Enova glad for ny rolle

Krever demoparker for havvind

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.