PRODUKTNYHETER

10 Gbit ethernett

De nye modulene er designet for BigIron Lag 3-switcher, og er også kompatible med chassiset i de eksisterende BigIron-switchene. Det er derfor lett for eksisterende BigIrons kunder å oppgradere sine switcher på en kostnadseffektiv måte, og med et minimum av nedetid på det eksisterende nettet.

De nye 10 gigabitmodulene vil resultere i en betydelig kapasitetsøkning i ethernett, verdens mest brukte nettverksteknologi.

Mcom Nettverk skriver i en pressemelding at BigIron ble introdusert på markedet i 1997, og var den første ASIC-baserte modulære switchen forbredt for 10 Gbps, uten å måtte bytte ut chassiet.

Arkitekturen til Foundrys 10 gigabit pr sekund- modul supporterer også alle de avanserte switche- og routing funksjonene i Foundryswitchene. Disse funksjonene inkluderer dynamiske VLAN- basert på porter, protokoller og subnet; QoS med mulighet for å prioritere trafikk på en rekke kundedefinerte måter, støtte for multicast og IP, utvidet sikkerhet gjennom wirespeed ACL (Access Control Lists), og opp til 15 millioner pakker i sekundet (Mbps), samtidig som alle eksisterende IEEE 802.3 og 802.3ae standardene supporteres.

Leder Sverre Bull i nettverksgruppen i MCOM tror at video, multimedia og streaming i økende grad vil brukt i applikasjoner via internett, og gi et økende behov for båndbredde, og dermed gigabit og 10-gigabit porter for Internett-tilbydere.

– Disse applikasjonene blir mer og mer tatt i bruk av avanserte brukere, og vil kun øke i omfang. De neste årene er det også naturlig at trenden går mot 10 gigabit ethernett i backbone, også for bedriftsmarkedet, der det stilles høye krav til båndbredde, uttaler han i pressemeldingen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.