BYGG

10-års jubileum for Bautas

Adm.dir i Bautas, Eivind Bøe
Adm.dir i Bautas, Eivind Bøe Bilde: Joachim Seehusen
Joachim Seehusen
18. juni 2007 - 13:11

Jubilanten forbereder ytterligere vekst.

– Utleiebransjen vokser mer enn BA-næringen, fastslår Eivind Bøe, administrerende direktør i Bautas, Norges største utleiefirma for maskiner, tidligere Veidekkes maskinavdeling.

Siden har det bare gått oppover. I dag har Bautas 633 ansatte.

– Jeg gjetter at vi har 700 ved årets slutt om det fortsetter slik det er ut nå, sier Bøe. Selskapet har 41 avdelinger rundt i landet. – Vi forbereder to nye avdelinger, men det vil jeg ikke si mer om foreløpig.Enkel hverdag

Bøe tror utleiemarkedet hadde sin start i et ønske om å redusere prisene. Det er dyrt å eie og drifte anleggsmaskiner. – Nå tror jeg det går mer i retning av et ønske om en enkel hverdag. Verden blir mer komplisert, og det medfører en masse ekstraarbeid å eie egne maskiner.

Bautas kan i dag tilby kundene å velge blant 33 000 maskiner og 600 000 kvadratmeter stillas.

– Vi tror på en stor og variert maskinpark. Det gir kundene én leverandør å forholde seg til, og vi kan også gi kunden råd om hva som er en optimal løsning.

Bautas-sjefen tror det er rom for flere utleiebedrifter i det norske markedet.

– Ja, det tor jeg. Firmaet vi kjøper lifter fra selger kun 30 prosent til utleiere og 70 prosent til eiere. Tallene i andre land er helt annerledes. I Europa er Storbritannia ekstreme der 80 prosent av maskinparken er utleiemaskiner. Ellers i Europa og i USA ligger utleieandelen opp mot 60 prosent. Jeg tror det går den veien i Norge også.BA-næringen største kunde

Bygge- og anleggsnæringen er Bautas' klart største kundegruppe.

– 90 prosent av kundene våre er i BA-næringen. De resterende ti prosntene fordeler seg mellom industri, noe offentlig sektor og private kunder. Nesten alt er maskiner hovedsakelig uten fører. Vi har ikke kraner i vårt sortiment, de leies ofte ut med fører.

Les mer om: