NYHETER

10 anbud på utbedring av E6 i Troms

Interessen for å utbedre E6 over Kvænangsfjellet i Troms er stor. Ikke mindre enn 10 entreprenører deltar i konkurransen. Det laveste anbudet har Mesta gitt. Det er på 42,7 millioner kroner.

Slik kan Kvænangsfjellet se ut en aprildag. Men vinteren kan også være svært tøff. 10 entreprenører vil bedre forholdene for trafikantene på E6. (Foto: Berit Bjørnholt)
Slik kan Kvænangsfjellet se ut en aprildag. Men vinteren kan også være svært tøff. 10 entreprenører vil bedre forholdene for trafikantene på E6. (Foto: Berit Bjørnholt)
15. sep. 2015 - 13:50

SA Anlegg fra Fauske ligger på andreplass med 44,5 mill. foran Jan Opgård fra Alta som vil ha 47,8 mill.

Ytterligere fire entreprenører har gitt anbud lavere enn 60 mill.: Klasvoll Maskinstasjon fra Nordreisa (51 mill.), Veidekke (52,4 mill.), Rolf Jørgensen fra Lavangen (55,8 mill.) og Thore Magnussen & Sønn fra Vestvågøy (58,4 mill.)

Oppdraget omfatter flere tiltak på en 15 km lang strekning mellom Mettevollia i Nordreisa kommune og Rakkenes i Kvænangen kommune. Hovedhensikten med dem er å gjøre det lettere å holde E6 åpen om vinteren.

Et av tiltakene er å etablere et 3,5 km langt fresefelt. Andre tiltak er å utvide skjæringer i kurver, og rette opp sår etter tidligerer aktivitet på fjellet, og etablere et 300 meter langt felt for oppstilling av kolonner.

Det skal etableres to fangdammer for sørpeskred, hver med en grunnflate på ca. 100 kvm, det skal settes opp 780 meter nye snøskjermer. Oppdraget omfatter også utskiting av rekkverk og stikkrenner og etablering av 500 meter nytt veglysanlegg.

Jobben må være fullført i desember neste år. Prosjekteringener utført av Vegvesenet i egenregi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.