KRAFT

10.000 MW vindenergi

VOKSER: Den totale vindkapasiteten i USA er nå på over 35.000 MW. Det produserer nok energi til å forsyne 9,7 millioner hjem.
VOKSER: Den totale vindkapasiteten i USA er nå på over 35.000 MW. Det produserer nok energi til å forsyne 9,7 millioner hjem. Bilde: colourbox.com
Mona Sprenger
29. jan. 2010 - 11:54

Det ble installert nesten 10.000 megawatt (MW) ny kapasitet i USA i 2009. Det tilsvarer strømforbruket til 2,4 millioner hjem, skriver American Wind Energy Association.

Roser økonomisk redningsplan

Disse nye prosjektene plasserer vind side om side med naturgass. Disse to energiformene utgjør om lag 80 prosent av fjorårets nye energikapasitet. Vindorganisasjonen mener at mye av æren for dette har den amerikanske redningsplanen for økonomien ”The Recovery Act”.

- Recovery Act har lykkes i å skape nye jobber, unngår karbonutslipp og i å beskytte forbrukerne, sier adm. direktør, Denise Bode.

Fall i investeringene

Bode er derimot mer bekymret for at investeringene i den amerikanske vindturbinindustrien falt i 2009 sammenlignet med 2008, og etterlyser politisk langsiktighet og et forutsigbart marked

- Vi må sette oss tøffe mål. Vi må benytte den historiske muligheten vi har til å bygge opp en fornybar energi industri.

Snudde dårlige tider

Før myndightene lanserte sin ”Recovery Act” trodde industrien at vindkraftutviklingen ville falle så mye som 50 prosent i 2009 sammenlignet med året før. I tillegg ville jobbene forsvinne. Vindorganisasjonen mener at president Barack Obama har mye av æren for at dette ikke skjedde. Han har hele tiden vært klar på at å skape nye jobber er jobb nummer en og vil satse på fornybar energi.

Mest vind i Texas

Den totale vindkapasiteten i USA er nå på over 35.000 MW. Det produserer nok energi til å forsyne 9,7 millioner hjem. Texas er den staten som har installert mest vind med 9410 MW, på andreplass kommer Iowa med 3670 MW mens Arnold Scwarzeneggers stat California kommer på tredjeplass med 7794 MW.

Til sammenligning er Installert effekt i norske vannkraftverk om lag 28 300 MW.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.