NYHETER

0,25 promille mellom de laveste

En kvart promille skiller de to laveste anbudene på en jobb i vegpakken Fosenvegene. Aller lavest ligger Tore Løkke med 159,996438 millioner kroner. PEAB er nr. to.

Bare en kvart promille skiller de to lavest anbudene på oppgradering av strekningen Keiserås-Rissa grense. Dette kartet ble lagd før oppdraget ble delt i to entrepriser. (Ill.: Statens vegvesen) 
Bare en kvart promille skiller de to lavest anbudene på oppgradering av strekningen Keiserås-Rissa grense. Dette kartet ble lagd før oppdraget ble delt i to entrepriser. (Ill.: Statens vegvesen) 
20. feb. 2013 - 15:52

Det nest laveste anbudet er på 160,035616 mill. Tredje og siste deltaker i anbudskonkurransen er Johs. J. Syltern som vil ha 166,141 mill. for jobben.

Oppdraget består i å utbedre 13,6 km av framtidig fylkesveg 715 i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag. Strekningen går mellom Keiserås og grensen mot Rissa kommune. På det meste av strekningen skal vegen følge traséen til nåværende fylkesveg 82, bortsett fra at den blir rettet ut både i horisontal- og vertikalplanet. Fylkesveg 82 skal beholde sitt nåværende navn så lenge utbedringen pågår. Først når jobben er fullført 1. september 2015, blir den omdøpt til fylkesveg 715.

Det meste av prosjekteringen er utført av det islandske firmaet Efla. Aas-Jakobsen har prosjektert to av bruene.

Opprinnelig planla Vegvesenet å lyse ut den 16,9 km lang strekningen Keiserås-Olsøy som én entreprise. Olsøy ligger i Rissa kommune. Strekningen er nå delt i to entrepriser. En årsak til det er at planleggingen for den delen av vegen som ligger i Rissa kommune ikke er fullført, og Vegvesenet ville gjerne komme i gang med anleggsarbeidet.

En annen årsak er at man ville redusere størrelsen på entreprisene. Strekningen i Rissa byr på krevende oppgaver på grunn av høye skjæringer og kvikkleire. Oppdraget ble vesentlig mindre da denne strekningen ble tatt ut.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.