T2

Test: SUPERTOOTH DISCO 4

Liten og lett høyttaler med stor lyd

TEST: Supertooth Disco 4

Mest hendig: Supertooth Disco 4 er transportabel og låter svært bra.
Mest hendig: Supertooth Disco 4 er transportabel og låter svært bra. Bilde: ORV
31. mai 2014 - 13:07
Vis mer

Supertooth Disco 4 ser ut som en liten hornhøyttaler.

Den veier under halvkiloen. Vekt er selvfølgelig et element når det er snakk om bærbare høyttalere.

Når vi spretter av frontplaten ser vi et enslig totommers høyttalerelement og utgangen fra et bassreflekshorn. Det burde tilsi at den ikke har mye å stille opp med mot høyttalere som Creative Movo 10 og 20 som stiller med to tre-tommere.

TEST: Tre billige trådløse høyttalere  

Lydgjengivelse

Men som så ofte, det er ikke størrelsen det kommer an på. Overaskende nok, byr denne på god bass og gjør godt fra seg i diskanten, sammenlignet med andre høyttalere i samme klasse.

I tillegg kan den spille med et volum som overgår det vi hadde forventet av en slik tass. Dog skal det sies det høye volumet går kraftig ut over lydkvaliteten med mer forvrengning enn ørene har godt av.

Den har nok å gå på av likevel. Noen hakk tilbake i volum gir vesentlig bedre lydbilde.

Prisen tatt i betraktning er vi imponert lydgjengivelsen. Det er rett og slett veldig god lyd for pengene.

TEST: TEST: 3 allsidige trådløse høyttalere

"Stereo"

Selv om Disco 4 bare har et 2 tommers element, kan vi ane en viss stereoseparasjon. Det kan skyldes at den har et bassreflekssystem som vender både forover i et horn og bakover i en grill og at lyden prosesseres i en signalprosessor som gjør vin av vann.

Når det er sagt er det ikke stereo man bør forvente i slike høyttalere. Da må det være større avstand mellom lydkildene. Det finnes høyttalere som kan kobles til en «stereoslave» og gi riktig så god separasjon.

TEST: KEF E305:  Høyttaler-eggene er tilbake, og bedre enn noensinne

NFC

Også Disco 4 har NFC som gjør det særdeles enkelt å koble til enheter med tilsvarende system. NRC-sonene er bakest på oversiden og en lett berøring av mobilen er nok til at du får spørsmål om du vil koble til.

For de som ikke har NFC i telefonen eller nettbrettet finner vi en Bluetoothknapp med tilhørende tilkoblingslys på baksiden. Her finner vi også AUX-inngangen om du vil koble til en lydkilde med kabel og en microUSB ladeplugg.

Supertooth oppgir en batterilevetid på opptil 12 timer hvis man spiller med moderat lydnivå og en spilletid på to til tre timer om man belaster den hardt.

TEST: Sony SRS-X5: Lekker trådløs høyttaler du kan prate til

Ikke høyttalende

Disco 4 har ikke innebygget mikrofon. Det gjør at den ikke kan brukes som høyttalende telefon. Det gir et lite minus i margen, selv om høyttalere som dette hovedsaklig er beregnet på musikk og strømmeradio.

Les også: Salget av disse doblet seg i fjor

Minst

Supertooth Disco 4 koster 499 kroner og for den prisen får du ikke aluminium eller tre. Dette er plast.

Det vi liker godt er at Disco 4 er liten og lett. Høyttaleren har et litt mer elegant og praktisk bærehåndtak i myk plast på toppen som er med å gjøre den enkel å håndtere.

Les også:

Slik fungerer komprimering av musikk

Visste du at øret har innebygget hørselvern?

CD-samlingen din kan dø nå eller om hundre år  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.