Transocean Spitsbergen har boret Mercury-brønnen i Hoop-området, og gjorde et mikrofunn. Statoil er skuffet. (Bilde: Anonymous)

HOOP

Skuffende Hoop-kampanje for Statoil

Gjorde et lite gassfunn i Mercury, men sommeren har vært en nedtur i nord.

Teknisk Ukeblad meldte tidligere denne uken at Statoil mest sannsynlig står overfor et funn i Mercury-brønnen i Hoop-området.

I dag ble resultatet fra brønnen publisert av både Statoil og Oljedirektoratet. Det var riktignok et funn, men det var skuffende.

Og det er ikke den eneste skuffelsen Statoil har hatt i Barentshavet etter Skrugard- og Havis-funnene.

Les også: Så stort er oljefunnet Wisting nå. Til neste år kan det vokse enda mer

– Vi har ikke alle svarene

Letekampanjen rundt Castberg har i stor grad kun resultert i små gassfunn, og sommerens letekampanje i Hoop-området har ikke vært noen suksess.

– Vi er naturligvis skuffet over resultatene av sommerens borekampanje i Hoop-området, sier Irene Rummelhoff, Statoils letedirektør for norsk sokkel i en melding.

– Det er imidlertid viktig å forstå at Hoop er et uutforsket område på mer enn 15.000 kvadratkilometer der kun seks brønner er fullført hittil. Vi har ikke alle svarene om undergrunnen ennå. Ikke-kommersielle funn og tørre brønner er en del av gamet når vi leter i uutforskede områder. De gir viktige kunnskaper om området, legger hun til.

Les også: Norske AGR har vært operatør i Israel: – Et usedvanlig barskt kommersielt klima

Må forstå migrasjonen

Statoil opplyser for øvrig at de nå skal analysere dataene de har samlet inn i brønnene.

– Vi har fått bekreftet et fungerende petroleumssystem i Hoop, men må arbeide videre for å forstå migrasjonen og hvor oljen har samlet seg. Vi vet av erfaring at å lete etter hydrokarboner i Barentshavet tar tid og krever utholdenhet, sier hun.

Ifølge Oljedirektoratet påtraff Statoil om lag ti meter gassfylte reservoarbergarter i Støformasjonen i Realgrunnundergruppen. Reservoarkvaliteten skal være god.

– I Snaddformasjonen ble det påtruffet 50 meter netto reservoarbergarter, hovedsakelig av dårlig reservoarkvalitet, og noen få soner med kvalitet, skriver Oljedirektoratet.

Foreløpige beregninger av funnstørrelsen viser volumer på mellom 1 og 2 milliarder standard kubikkmeter gass.

Les også:

Statoil ville at dette feltet skulle hete Dronning Margrethe

Oljedirektoratet skal vurdere kabler til Utsira. Men de har ingen egne elkraftingeniører  

TU arrangerer «TU Oil Summit 2016» den 24. november 2016.