IT

Nytt register koster 750 millioner

NYTT: Nye Autosys koster 750 millioner kroner. Gevinsten blir en bedre it-plattform for Statens vegvesen og flere offentlige og private samarbeidspartnere.
NYTT: Nye Autosys koster 750 millioner kroner. Gevinsten blir en bedre it-plattform for Statens vegvesen og flere offentlige og private samarbeidspartnere. Bilde: LEIF HAALAND
Espen Zachariassen
29. apr. 2010 - 10:04

Det nasjonale kjøretøy- og førerkortregisteret Autosys skal fornyes etter å ha overlevd siden 80-tallet.



Mistet kontrollen

Forrige forsøk gikk under navnet Au2sys og fikk stoppordre av Samferdelsdepartementet i 2007 fordi prosjektet kom ut av kontroll.

Les mer: Budsjettsmell for nytt motorvognregister



Ny runde

Nå går Vegdirektoratet i gang på nytt, under prosjektnavnet Nye Autosys.

- Autosys-prosjektet har vært gjennom en omfattende prosess med kvalitetssikring. Samferdselsdepartementet påla Statens vegvesen å følge en omfattende kvalitetssikringsprosess, hvor prosjektet er vurdert av ekstern kvalitetssikrer. Vi er klare for full gjennomføring av prosjektet, sier direktør Kjell S. Bjørvig i Statens vegvesen - som leder Autosys-prosjektets styringsgruppe.



Kvalifisering

Prosjektets sentrale styringsdokument er nylig godkjent av vegdirektøren. En prekvalifiseringrunde blant it-leverandører er neste fase.



Kompleksitet

Ved ferdigstillelse i 2014 vil Statens vegvesen ha brukt nærmere 750 millioner kroner på systemet, som vil være et av de største og mest komplekse IKT-løsninger innen det offentlige i Norge.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling


Trygg

- Vi kjenner oss trygge på at Autosys er et IKT-prosjekt med stor samfunnsnytte. Den omfattende prosessen gjør oss sikre på at vi kjenner både omfanget og kostnadene for den nye løsningen, sier Bjørvig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.