INDUSTRI

Godkjent av Lockheed Martin

Kitron skal produsere deler for Lockheed Martin. Det kan bety kontrakter fra en milliard kroner og oppover, ifølge konsernsjef Jørgen Bredesen.
Kitron skal produsere deler for Lockheed Martin. Det kan bety kontrakter fra en milliard kroner og oppover, ifølge konsernsjef Jørgen Bredesen. Bilde: Junge, Heiko
Camilla Aadland
22. des. 2009 - 11:40

I pressemeldingen heter det at Lockheed Martin har "anerkjent fullføringen av et avansert testutviklingsprosjekt".

På godt norsk betyr det følgende:

– Det er vi som er valgt som løsning på bakplater for Lockheed Martin globalt. Det betyr kontrakter fra en milliard kroner og oppover, sier konsernsjef Jørgen Bredesen i Kitron til Teknisk Ukeblad.



Lang tidshorisont

I et par år har Kitron drevet en teststasjon for bakplateprodukter for jagerfly. Det er denne teststasjonen som nå er godkjent, noe som betyr at Kitron skal produsere for Lockheed Martin.

– Det er vel snakk om over 4000 fly og en tidshorisont på 25-30 år. I tillegg til produksjon kommer service og vedlikehold, sier Bredesen.



Fjær i hatten

Neste trinn er å formalisere volumer på produksjonen.

– Dette er en fjær i hatten for oss. Det ligger i kortene at i et slikt prosjekt må man levere førsteklasses produkter. Lockheed Martin har revidert Arendals-miljøet flere ganger og vært fornøyd med det de har sett, forteller konsernsjefen.



Inn i Tyskland

I tillegg har Kitron nylig kjøpt det tyske selskapet Veru Electronic GmbH for 700.000 euro. Målet er å sluttføre handelen i 2010 og gjøre Veru til et helheid tysk datterselskap.

– Vi har møtt interesse fra Tyskland i to-tre år og bestemte oss for å gå inn og etablere oss gjennom oppkjøp. Vi har sett på cirka 40 selskaper, og endte med dette. Det er ment som en fysisk tilstedeværelse i Tyskland. Selskapet kan gjøre produktutvikling og kjøre små piloter i nærheten av kundene, sier Bredesen.



Krevende år

Han legger ikke skjul på at Kitron har et tøft år bak seg.

– Det har vært et krevende år og vi har måttet nedbemanne mye. Men jeg tror ikke vi skal lenger ned nå, sier konsernsjefen.



Har kuttet 400 ansatte

Ved utgangen i fjor var det 1500 ansatte i selskapet. I år ender de med 1100.

– Vi var tidlig ute, hadde vi ikke vært det, ville det ha vært enda mer krevende, sier Bredesen.



Går i pluss

Kitron regner likevel med et resultat på 50-60 millioner i overskudd ved årets utgang.

– Jeg tror ikke markedet vil komme helt tilbake før andre halvår i 2010. Men vi står støtt, vi, avslutter konsernsjefen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.