BYGG

– Høyre bløffer om firefeltsvei

OPOSISJONSSTRID: Nye E18 gjennom Østfold, her ved Askim, skal ifølge Høyre bygges ut ytterligere, blan annet med firefeltsvei på strekningen Melleby-Momarken. -Løgn, mener Frps Bård Hoksrud.
OPOSISJONSSTRID: Nye E18 gjennom Østfold, her ved Askim, skal ifølge Høyre bygges ut ytterligere, blan annet med firefeltsvei på strekningen Melleby-Momarken. -Løgn, mener Frps Bård Hoksrud. Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
23. juni 2011 - 13:41

Hoksrud er både indignert og irritert over at Høyre, ifølge ham selv, ikke klarer å holde en klar profil om hvor firefelts motorveier bør bygges i Norge.

FOLK MÅ VITE: ¿ Folk har krav på å få vite tilstanden til tunnelene de kjører i. Da må det grundige rapporter til - et halvsides A4-ark fra Vegdirektoratet holder ikke mål, sier Bård Hoksrud.
Hoksrud er både indignert og irritert over at Høyre, ifølge ham selv, ikke klarer å holde en klar profil om hvor firefelts motorveier bør bygges i Norge. BESKYLDER HØYRE: Bård Hoksrud, Frp. David Lande

– Høyre bløffer om firefelts motorveier på alle veier med en årsdøgntrafikk (ÅDT) på over 8000 biler. Det er bare en uke siden at Høyre stemte i mot dette ved å si nei til firefelts motorvei på E18 mellom Melleby og Momarken i Østfold, sier Hoksrud til Teknisk Ukeblad.



Stortingsvedtak

Men partiets samferdselspolitiske talsmann, Øyvind Halleraker, bekrefter til Teknisk Ukeblad at Høyre går inn for en kontinuerlig firefeltsutbygging på den aktuelle strekningen.

– Rent tøv, sier Hoksrud. Han henviser til stortingsvedtaket som sier at veien skal bygges ut med tre forskjellige standarder.



Forbikjøringsmulighet

– Det er tofeltsvei, trefeltsvei og trefeltsvei med mulighet for forbikjøringsfelt på enkelte deler av denne strekningen. At Halleraker nå sier noe annet enn det Høyre stemte for for en uke siden, viser at partiet ikke er til å stole på. Dessuten vil det bli en stor merkostnad å bygge ut veien til en firefeltsvei i ettertid. Det vil trafikkveksten uansett kreve, sier Hoksrud.



– Vil bygges kontinuerlig

Stortingsrepresentant Øyvind Halleraker (H).
Høyres Øyvind Halleraker avviser Frps påstander. Falch, Knut
Øyvind Halleraker mener imidlertid at han og Høyre har ordene sine i behold.

– Det vil bli en kontinuerlig utbygging til firefeltsmotorvei på E18 mellom Melleby og Momarken. Det står også i våre merknader. Men vi vil finansiere dette som et OPS-prosjekt, noe vi ønsker på veldig mange av motorveiprosjektene med en ÅDT på over 8000 biler, sier Halleraker.



Ap støtter Frp

Men ifølge Hoksrud, snakker ikke Halleraker sant.

– Arbeiderpartimedlem i Transportkomiteen, Anne-Marit Bjørnflaten, er også enig med meg i oppfatningen min om denne saken, sier Hoksrud og siterer sin komitekollega fra Ap:

“Til slutt vil jeg faktisk gi representanten Hoksrud litt honnør. Han har et veldig godt poeng, og det er at Høyre og Kristelig Folkeparti i denne saken bedriver et spill for galleriet. De later som om de er opptatt av å få på plass en firefelts vei, men stemmer for forslaget fra den rød-grønne regjeringen. Det er ikke vakkert, det er ikke ærlig, det er kun et spill for galleriet”.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.