T2

Hever TV-lyden betraktelig

TEST: JBL SB200 lydplanke.

JBL SB200 er en god lydplanke til lav pris.
JBL SB200 er en god lydplanke til lav pris. Bilde: JBL
3. mai 2013 - 20:30
Vis mer

JBL er verdensberømte for sine høyttalere, men de er også store andre området som lyddokker og multimedia.

De er nå ute med en ny serie med lydplanker, og vi skal se på modellen som heter SB200. Det er den midterste modellen i en serie som omfatter SB100, SB200 og SB400. Størrelsesmessig passer denne modellen TV-er fra 40-55 tommer.

Enheten er tilkoblingsmessig av den enkle sorten. Den har en optisk digitalinngang og en minijack analoginngang. 

For å gjøre det enkelt, følger både den optiske og en analog RCA til minijack-kabel med i pakken. Dermed har man to muligheter til å koble den til TV-en. Alle kilder kobles til TV-en som vanlig.

For å gjøre det hele litt ekstra interessant har JBL også puttet blåtann inn i enheten. Det gjør at man også kan bruke den til å spille musikk fra alle enheter med blåtann. Enheten kan også læres opp til å bli styrt med TV-ens fjernkontroll.

TEST: KEF X300A: Seriøs lyd til datamaskinen

Fint løft i lyden

SB200 kommer ikke med noen ekstern subwoofer, så dette er en komplett alt-i-en løsning. Lydmessig er dette langt fyldigere enn den originale TV-lyden.

Dialogen kommer klare frem uten å låte tynt eller inneklemt. Den har faktisk fått en fylde som overrasker oss. Spesielt mannsstemmer får den fylden som kreves for å høres troverdige og realistiske ut.

Det er også en fylde i mellomtonen og bassen som man aldri kan greie å få fra en TV alene. Enheten spiller faktisk rimelig god bass, og har en god del dynamikk på lager.

Det betyr selvsagt ikke at den kan måle seg med et hjemmekinoanlegg, men det er da heller ikke ambisjonen. Den gir et stort løft i lyden sammenlignet med TV-en egne høyttalere, og da har JBL oppnådd mye.

Bare det å høre noe så trivielt som et tordenskrall og faktisk tro på det man hører er imponerende. Vi liker også romfølelsen lydplanken makter å gjengi.

At det er samsvar mellom det man ser og det man hører er viktig for å få de gode opplevelsene man er ute etter.

Med en smarttelefon og blåtann fungerer også SB200 som en trådløs høyttaler. Den spiller faktisk riktig godt med en klar og tydelig diskant samtidig som den har en god fylde.

TEST: Simple Audio: Endelig har Sonos fått en verdig konkurrent

Konklusjon

SB200 imponerer oss stort med en lydkvalitet som langt overgår våre forventninger.

JBL har greid å lage en enhet som løfter lyden fra flatskjermen din til nye høyder, men som også gjør en godkjent jobb som trådløs høyttaler når du vil spille av lyd fra smarttelefoner, eller andre enheter med en blåtannsender.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

Les også:

TEST: Integrerte forsterkere: Topp lydopplevelse til overkommelig pris

TEST: Hodetelefoner: Ekte hifi på hodet

TEST: Gode høyttalere for lite penger  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.