ELBIL

Fisker skal lage elektrisk pope-mobil

Pave Frans vil kjøre miljøvennlig.

Slik vil pavens spesialtilpassede Fisker Ocean se ut.
Slik vil pavens spesialtilpassede Fisker Ocean se ut. Foto: Fisker
Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
21. mai 2021 - 13:50

Henrik Fisker og Dr. Geeta Gupta-Fisker har hatt audiens hos pave Frans i Vatikanstaten, hvor de presenterte sitt designsforslag for en helelektrisk pope-mobil.

Nå annonserer Fisker Inc. i en pressemelding at de har fått oppdraget med å utvikle bilen, som skal leveres neste år.

Pope-mobilen vil være basert på en Fisker Ocean, og tilrettelagt for pavens representasjonsoppgaver der bilen skal frakte den katolske kirkens overhode trygt gjennom store folkemengder. SUVen får en kuppel i glass, hvor paven kan stå oppreist og hilse på tilhengerne.

– Jeg ble inspirert av å lese at pave Frans er opptatt av miljøet og betydningen av klimaendringer for fremtidige generasjoner, uttaler Henrik Fisker i pressemeldingen.

Pave Frans godkjente Fiskers design, under en audiens I Vatikanstaten. <i>Foto:  Fisker</i>
Pave Frans godkjente Fiskers design, under en audiens I Vatikanstaten. Foto:  Fisker

Bilen vil bygges med mye resirkulerte materialer, inkludert tepper laget av plastflasker og fiskegarn fra havet. Tidligere har tu.no skrevet at produsentens mål er å lage den mest bærekraftige bilen i verden. De tar blant annet i bruk solceller på taket og har vegansk interiør.

Stuntet er selvfølgelig god markedsføring for den danske bilskaperen Henrik Fisker, som planlegger å starte serieproduksjon av Fisker Ocean i november, med påfølgende leveranser tidlig i 2022.

I skrivende stund har 16.000 mennesker reservert bilen, som i USA vil ha en startpris på 37.400 amerikanske dollar, eller rundt 311.000 kroner. Premiumversjoner med økt rekkevidde og firehjulsdrift blir dyrere.

Denne bilen havnet i sjøen torsdag ettermiddag. Etter at brannvesenet heiset den opp, oppdaget de røyk, som antakeligvis kommer fra batteriet. Dermed ble bilen senket ned i vannet igjen.
Les også

Derfor må elbilen som havnet i sjøen, bli liggende i vannet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.