Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Revolusjonerende teknologi sørger for sunne føtter på jobb

Disse sikkerhetsskoene stimulerer fascie og sørger for at du kan yte mest mulig effektivt.
Disse sikkerhetsskoene stimulerer fascie og sørger for at du kan yte mest mulig effektivt.
Del

Enten det er snakk om produksjon og fremstilling av varer, salgsvirksomhet eller håndverk, er det et faktum at hundretusener av arbeidstakere tilbringer hele arbeidsdagen sin stående. Det å måtte jobbe stående til enhver tid krever maksimal ytelse fra både føttene og ryggen.

Resultatet er at mange sliter med ryggsmerter, og det er en av de mest utbredte helseplagene i Skandinavia og resten av Europa. Ifølge en studie er over halvparten av nordmenn mellom 18 og 59 plaget med regelmessige ryggsmerter.

Hva er så grunnen til disse smertene? Man mistenker ofte skiver i ryggsøylen for å være årsaken, men i virkeligheten er de ansvarlige for bare rundt 20 prosent av tilfellene. Årsakene til ryggsmerter er langt mer varierte, ifølge ferske medisinske undersøkelser.

Alt er sammenkoblet

 
 

– Alt er koblet sammen. Våre muskler, bein og organer er omringet av vev som binder dem sammen. Dette vevet kalles fascie, forklarer biolog og psykolog Dr. Robert Schleip.

Fascie er et fiberbasert nettverk av bindevev som holder kroppen sammen.

– Uten fascie ville musklene våre knapt hatt noe spenning. Litt som delvis flytende gele. Vevet spiller også en viktig rolle i våre bevegelser, og oppfører seg som en katapult, der de samler og utløser kinetisk energi, forklarer Dr. Schleip.

Fascie kan forårsake smerte når den er skadet. Hvis «lumbar fascia», som omfatter nedre rygg, blir skadet av for mye press, sender den et tydelig signal via en lang rekke nerver – smerte. På den andre siden, det sammenkoblende vevet kan forsvinne ved manglende eller monoton bevegelse. For eksempel hvis man står stille over lange perioder.

– Dette kan også forekomme hvis vi har feil sko på beina, forklarer Dr. Schleip.

Trening for fascie

 
 

Skoprodusenten HAIX har utviklet en serie med innendørs arbeidssko, kalt Connexis Safety. De ble utviklet med samarbeid med eksperter innen forskning, og mennesker med praktisk erfaring. Takket være deres spesifikke konstruksjon holder skoene fascie i god form også gjennom lange arbeidsdager.

Fascie i fotsålen blir til enhver tid lett stimulert takket være en stripe som festes over hele skoen. Målet er å redusere de negative effektene på muskel- og skjelettsystemet, samt å ivareta ytelsen til dem som går med skoene dagen lang.

I tillegg til dette ble det utviklet en helt ny type form. Dette er en ortopedisk konstruksjon som er basert på fotens utforming, og som støtter føttenes naturlige funksjoner. Resultatet er at skoen er komfortabel, også etter lange perioder med bruk.

Skoen har også en beskyttende tåvern av lett nanokarbon-plast, som sørger for den nødvendige beskyttelsen året rundt. Tuppen gir ekstra rom til foten slik at den oppfører seg helt naturlig. Det betyr ekstra stabilitet, og hindrer dårlig og ineffektiv stilling. Skoen har en såle med spesialtråd som hinder brukere fra å skli og falle, noe som er årsaken til en lang rekke arbeidsulykker hvert år.

Connexis Safety er tilgjengelig som S1, S1P og S3 sikkerhetssko. Den er spesialutviklet for innendørs bruk, for alle som tilbringer arbeidsdagene stående eller gående. Anbefalt forhandler: Ervik AS, Teglvegen 17, 1400 Ski, epost: post@ervikas.no. Tlf: 64 91 18 60