Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Van life - Oppgrader norgesferien

Del

Om det er noe de siste to årene har gitt oss, så er det en overflod av hyggelige bilder på sosiale medier fra ferieturer i eget land. Kanskje har du allerede tenkt på å ta årets ferie i Norge -  og det med van, bobil eller campingvogn?

Stadig flere ser etter å tilpasse turen nøyaktig som de vil, og hva er vel bedre enn å kunne våkne til nydelig utsikt ved vannkanten eller oppe i høyden. For at du skal kunne leve ditt perfekte «van life» i sommer, har vi samlet noen gode tips for en mer behagelig tur.

Sov bedre

 
 

Det er ingen tvil om at man må tilpasse sovesituasjonen i bilen. På netter med klarvær og god temperatur er det mulig å trekke ut i soveposen, men dersom det er fare for regn i løpet av natten er bagasjerommet det beste valget.

Om planen er å sove trygt i en lukket bil, bør du investere i en solid oppblåsbar madrass og pakke med dyne, pute og sengetøy. Med disse tingene på plass er du bedre sikret mot kalde kvelder og vond rygg, i tillegg til at det blir litt hyggeligere å våkne opp om morgenen. God stemning legger også til rette for hyggelige feriebilder du kan poste i feeden din.

Hygiene og stell

Uansett hvor tilpasningsdyktige vi er, er det enkle grep du kan gjøre for å få en litt mer «luksuriøs» opplevelse av å leve i og rundt bilen. 

I tillegg til tørrposer til våte håndklær og brukt tøy, blir livet lettere med våtservietter, tørkepapir og antibac. Bare husk å få med alt i en søppelpose når du reiser videre. Ingen liker et miljøsvin langs veiene.

For den som setter pris på litt høyere «standard», kan en WC-bøtte eller sammenleggbart campingtoalett være en god investering. En hodelykt er også et must for den nødne i nattemørket.

Organiser og tilpass «rommet»

Med god og enkel oppbevaring blir livet i bilen lettere. Oppbevaringsbokser i klar plast gjør det ikke bare enklere å finne det man leter etter, det holder også fukt og skadedyr unna på lengre turer.

Etter at du har parkert, er marken utenfor bilen plutselig din personlige uteplass. En enkel tarp festet i bilen med stropper mot trær eller andre gjenstander utvider romfølelsen, og sikrer deg mot en plutselig byge. Med skikkelige sammenleggbare stoler og en stø kjølebag, er du klar for utekosen. Verre er det ikke.

Elektronikk

 
 

Selv om mange av oss prøver å bruke mindre tid med nesa i skjermen i ferien, er det visse tekniske dingser som kan være lure å ha med. Da snakker vi ikke bare om billader og startkabler, men om det som øker luksusen. Til eldre bilder kan det være lurt å få med seg en adapter som kan gi overgang fra sigarettenner til USB.

Solcellepaneler til lading av mobil og andre gadgets kan i mange tilfeller redde turen. Et tips fra proffene er å ta med dobbelt opp av de mest nødvendige kablene – de har en tendens til å ryke raskere i et litt mer kompakt bomiljø.

Billån til van, bil og campingvogn

AS Financiering kan hjelpe deg med å bli klar for ferien, uansett om du ønsker deg bil, van eller bobil til ferien. 

AS Financiering tilbyr lån til både nye og brukte biler, motorsykler og campingvogner mot salgspant i kjøretøyet. Gjennom sitt samarbeid med Frende Forsikring tilbyr de også bilforsikring – for deg som ønsker en ekstra sikkerhet på turen.

Finansieringseksempel fra AS Financiering på et lån til 150.000 kr: Etableringsgebyr kr 2.500,–, termingebyr kr 95,–, tinglysningsgebyr 1.051,-, 35% egenkapital, o/5 år, nom. 2,95% eff. 5,12 %. Totalt: kr 171.042,-  

Om AS Financiering

AS Financiering ble stiftet i 1930 og er et av Norges eldste finansieringsselskap. De tilbyr lån til nye og brukte biler, motorsykler og campingvogner mot salgspant i låneobjektet.

AS Financiering er et heleid datterselskap av Sparebanken Øst, en av landets største alliansefrie sparebanker med 29 kontorer spredt over Østlandet. Det betyr at de legger stor vekt på god og personlig service, og kompetent økonomisk rådgivning.