Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Slik sikrer de et av Norges største datasenter mot strømbrudd

Bostek sikrer et av Norges største datasenter med nødkraft og satser mot landbasert industri.

Del

De siste årene har Bulks datasenter, Oslo Internet Exchange (OS-IX), oppgradert og utvidet serverparken. Oppgraderingen krever ytterligere sikring i tilfelle strømbrudd. Nå leverer Bertel O. Steen Teknikk AS (Bostek) nok et generatorsett for nødstrøm til OS-IX.

– Når senteret utvider, er det viktig med nok nødstrøm for sikker drift. Det sørger vi for med den kommende leveransen som vil bli installert i løpet av 2019,  sier Gunnar Aasbø, Senior Sales Manger Onsite Energy i Bostek.

Bostek har allerede levert og installert to dieselaggregater produsert av MTU Onsite Energy til OS-IX.  Aggregatene blir drevet av MTUs 20V4000 dieselmotorer, som gir en effekt på 3430 kVA for hvert aggregat. I tillegg til aggregatene består leveransen av eksossystem, kjølesystem, kontrollsystem, dokumentasjon og opplæring av personell.

Strengt testregime

LEDENDE I NORDEN: Styreformann og største eier i Bulk, Peder Nærbø, kan konstaterer at Bulk har vokst til et av Skandinavias ledende selskap innen digital infrastruktur og næringseiendom.
LEDENDE I NORDEN: Styreformann og største eier i Bulk, Peder Nærbø, kan konstaterer at Bulk har vokst til et av Skandinavias ledende selskap innen digital infrastruktur og næringseiendom.

Leveransen fra Bostek har gjennomgått omfattende testing før overlevering til Bulk og OS-IX.

Dieselaggregater produsert av MTU Onsite Energy, er en velprøvd og sikker løsning som sørger for pålitelig kraftforsyning. Likevel følger vi et strengt testregime før hver leveranse, sier Aasbø.

Bulk er fornøyd med samarbeidspartneren fra Bergen etter den første installasjonen.

– Bostek framstår som en profesjonell og faglig sterk aktør, som har bidratt til merverdi i våre leveranser. De har hatt en konstruktiv og framoverlent innstilling til installasjon og igangkjøring av leveransene, sier Thomas Hammer Tveit, Eiendomssjef OS-IX hos Bulk Infrastructure AS.

Han legger til: – De har vært lydhøre overfor de kommentarer og endringsbehov som har kommet opp underveis. Vi opplever at Bostek, som Bulk, er opptatt av at partene skal gjøre hverandre gode.

Kritisk leveranse

Det er viktig å sikre utvidelsen av datasenteret med nok nødstrøm, sier Gunnar Aasbø i Bostek.
Det er viktig å sikre utvidelsen av datasenteret med nok nødstrøm, sier Gunnar Aasbø i Bostek.

I verste fall kan et strømbrudd ved OS-IX føre til tap av inntekter, kunder og omdømme for Bulk. Kravene til et sikkert og pålitelig nødstrømsystem, er strenge.

– Det er virksomhetskritisk og helt essensielt for Bulk å ha gode backup-løsninger på strømforsyningen. Et datasenter kan aldri ha nedetid, og vi forplikter oss overfor våre kunder til å levere strøm til deres servere døgnet rundt, 365 dager i året, sier Tveit.

Siden 2006 har Bulk vokst til et av Skandinavias ledende selskap innen digital infrastruktur og næringseiendom. Selskapet har flere store prosjekter  gående i Norden. Akkurat nå bygges verdens største datasenter på grønn energi i Vennesla utenfor Kristiansand. I tillegg har Bulk to datasentre i Oslo. To nye er under planlegging i Danmark og i Stavanger.  Selskapet er også store innen sjøfiberkabler og landbasert fibernett.

Nærhet til leverandøren

Bulk ser flere fordeler med å ha Bostek på laget som leverandør av nødstrømsystemer.

– Det har en reell praktisk betydning å samarbeide et norsk firma. Det går både på tilstedeværelse og responstid, men også på den løpende kommunikasjonen, sier Tveit og slår fast: – Det er også en fordel at Bostek med sin norske forankring har gode kontakter i underleverandørmarkedet, og at service og oppfølging av leveransen går smertefritt.

Ser mot land

Bostek har lenge vært markedsledende på fremdriftssystemer til maritim sektor med den kjente tyske motorprodusenten MTU på laget.  Bostek ønsker fremdeles å være en foretrukken leverandør innen maritim sektor, selv om de nå også ser etter muligheter på land.

– Dette er et nytt område der vi ser store vekstmuligheter, sier Aasbø og trekker frem flere ulike sektorer de jobber mot.

– Vi ser blant annet mot helsesektoren, oppdrettsnæringen og industri på land som trenger nødstrøm, sier Aasbø  og avslutter: – Dette handler om å sikre samfunnskritiske funksjoner. Det er noe vi svært gjerne vil bidra til gjennom våre kvalitetsløsninger.

Les flere artikler fra BOS Power