Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Med IoT fjerner de bommer og betalingsautomater 

– Og forbedrer sikkerheten samtidig.

Del

Apcoa, tidligere Europark, ønsket å effektivisere parkeringsdriften, fjerne bommer, samt redusere mengden manuelt arbeid. I samarbeid med Cisco bygger de nå broen mellom sømløs parkering og økt kundeopplevelse på Fornebu. 

– Intelligent automatisering effektiviserer parkeringshus i en tid da sensorteknologien er på vei inn i full fart. Men, dette åpner også opp for flere angrepsflater for sikkerhetstrusler hvor enheter kjapt kan bli misbrukt siden større deler av infrastrukturen eksponeres, sier Trine Strømsnes, leder for Cisco Norge.  

Oppdaterte all infrastruktur

Bruk av nye type sensorer og oppkobling av eksisterende systemer er nå på vei inn i de fleste bedrifters digitaliseringsarbeid. Det handler om datadrevet innsikt. Flere innser at dette nå må bygges mer robust hvis bedriften blir avhengig av disse løsningene for å opprettholde en lønnsom drift og konkurransefordeler.

– Samarbeidet med Apcoa (tidligere Europark) startet i 2013 i forbindelse med innføring av et nytt datasenter. I 2016 ble vi utfordret til å se på en oppgradering av all infrastruktur, forbedre sikkerheten og implementere et nytt datasenter. Vi skulle også ha det operative ansvaret for hele løsningen gjennom en driftsavtale, forteller Tor Lambrechts, leder for Conscia Norge, en av Ciscos gullpartnere. 

Med Cisco sin markedsledende brannmur installert i sine systemer får Conscia innsyn og kontroll på all trafikk; detaljert informasjon om hvem som er bruker og hvilket trafikk denne brukere har. Sammen med Cisco sitt policy styringsverktøy (ISE - Identety Services Engine ) har de også full innsyn i hvem, hva, hvor og når trafikk genereres i nettet.

– Dette gjør det mulig å stoppe og isolerer all trafikk ifra enheter som ikke er ønsket i nettet. Vi får full kontroll på hva som skjer i nettet samtidig som vi kan automatisere at uønskede eller ukjente brukere isoleres. Vi har også stor verdi av Cisco Umbrella. Dette er DNS-basert sikkerhet, og gir våre brukere beskyttelse uavhenging om de er på kontoret eller ute på oppdrag, sier Lambrecths. 

Apcoa-prosjektet resulterte i et nytt hyperkonvergert datasenter, ende-til-ende sikkerhet med tilgangskontroll og et pågående prosjekt med ny infrastruktur for alle parkeringsanlegg.

– I 2017 startet vi samarbeidet med automatisk nummergjenkjenning og da økte også kravet til infrastruktur, datakraft og sikkerhet. Dette resulterte i lokale noder for prosessering, økt sikkerhet i anleggene og en utvidet driftsavtale, sier Lambrechts.

Konsolidering var viktig

– Et viktig kriterie for å få til parkeringsanlegget på Fornebu var konsolidering fra mange små IT-systemer til en mer enhetlig løsning. For Apcoa, som har en liten IT-avdeling, har automatiseringen bidratt til enorm effektivisering og økt kontroll. Vi eier over 1200 parkeringshus i Norge og taper penger hvert sekund IT-systemet ikke fungerer, sier Carl-Erik Martinsen, driftsdirektør i Apcoa. 

Gjennom økt automatisering bidrar Conscia nå til billettløse parkeringshus og en positiv kundereise.

– Til å utvikle morgendagens parkeringshus valgte vi Cisco med deres gullpartner Conscia. I dag er inn- og utkjøringen digitalisert. Gjennom Cisco sine IoT-løsninger ønsker vi i fremtiden å få bedre kontroll på trafikk inn og ut av parkeringshusene ved mer nøyaktig registrering av antall biler, forteller Martinsen.

– Å jobbe med en partner med solid kompetanse, blant annet med en godt designet infrastruktur og en god løsning som understøtter Automatic Number Plate Recognition (ANPR), har bidratt til at prosjektet har gått som planlagt, avslutter Martinsen.

 

Les flere artikler fra Cisco Security