Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Derfor bør du koble SMART-boksen til nettet

Ett enkelt grep vil gi deg mange nye TV-kanaler.

SMART-boks II. Har du en slik under TV-en din, kan du koble den opp til nettet, og nyte mange nye funksjoner og TV-kanaler.
SMART-boks II. Har du en slik under TV-en din, kan du koble den opp til nettet, og nyte mange nye funksjoner og TV-kanaler. Bilde: Story Labs
Del

Sjansen er ganske stor for at mange av dine kolleger og bekjente bruker mye av fritiden til å diskutere de nyeste episodene av TV-serier, idrettsprestasjoner og andre begivenheter. Det kan hende at dette kan virke litt overveldende å følge med på. Hvordan finner de tid til å se på alt dette innholdet, og hvor?

Vis mer

Det finnes en enkel måte å holde seg oppdatert i underholdningsverdenen på. Det skal ikke mye til for å kunne starte programmene forfra. Det skal heller ikke mye til for å bli bedre oppdatert på hva som skjer på underholdningsfronten eller fotballfronten, både i Norge og internasjonalt, og ikke minst få tilgang til det enorme, historiske arkivet til NRK. Og i samme slengen kan du få tilgang til et stort utvalg av nye kvalitetsserier, der nye episoder legges ut kort tid etter at de er ferdig sendt.

Ikke nok med det. Dette er allerede inkludert i RiksPakken-abonnementet ditt.

Det er bare én ting som trengs: Å koble opp SMART-boksen din til nettet. Det er en veldig enkel prosess, så «alle» kan klare det. Du har jo mest trolig smarttelefonen, nettbrettet og laptopen koblet opp mot nettet allerede, og det skjer trådløst. SMART-boksen kan kobles opp på lik linje, og det åpner for massevis av nye muligheter.

#1 - Sjekk SMART-boksen din

Vis mer

Før du kommer så langt, må du imidlertid sjekke hva slags SMART-boks du har. RiksTV har nemlig to såkalte SMART-bokser. Det er altså den sorte enheten som mest trolig sitter nærme TV-en din, og som sørger for at du får inn vanlige TV-kanaler.

RiksTV leverer to typer SMART-boks, og før du gjør noe annet er det greit å dobbeltsjekke hvilken av dem du faktisk har stående:

  • Den eldre typen, SMART-boks I, har et tydelig display foran, som viser kanalnummer og annen informasjon.
  • Den nyere typen, SMART-boks II, har et mer moderne design. Den er også en god del mindre. Et lite, hvitt lys foran signaliserer at boksen er på.

Begge SMART-boksene kan kobles rett opp mot nettet, den ene forskjellen er imidlertid at SMART-boks I krever at det gjøres via kabel, mens SMART-boks II kan kobles opp både med kabel og trådløst.

#2 - Få SMART-boksen på nettet

For å koble SMART-boks I til nettet med kabel, må du plugge inn nettverksledningen til inngangen bak. Den er merket med Ethernet. <i>Foto:  Story Labs</i>
For å koble SMART-boks I til nettet med kabel, må du plugge inn nettverksledningen til inngangen bak. Den er merket med Ethernet. Foto:  Story Labs

Det er ikke en veldig komplisert prosess: Slik kobler du opp. Husk bare å sjekke netthastigheten din – det er avgjørende for hvor bra kvalitet du får på opplevelsen. Du kan sjekke hastigheten her, og du bør ha minst 10 mbit/s for å oppleve den beste kvaliteten.

    • Dersom du trenger en nettverkskabel for å koble opp SMART-boksen, gjøres det altså ved at kabelen trekkes rett fra ruteren til boksen. De aller fleste rutere har utgang til kablet nettverk, og det er bare snakk om å plugge inn kablene i begge endene.
Vil du koble opp SMART-boks II trådløst, må du finne nettverket ditt i denne menyen, og deretter skrive inn passord. <i>Foto:  Story Labs</i>
Vil du koble opp SMART-boks II trådløst, må du finne nettverket ditt i denne menyen, og deretter skrive inn passord. Foto:  Story Labs
  • Hvis ruteren din står langt unna TV-en og SMART-boksen, kan det hende at du trenger en såkalt nettbro. Dette er en liten dings som tar i mot trådløse signaler fra ruteren, og lar deg dra en fysisk nettverkskabel fra nettbroen til SMART-boksen.
  • Har du den nyere SMART-boks II, kan du fint koble de opp mot nettet trådløst. Dette gjør du via hovedmenyen, innstillinger, og så valget for nettverksinnstillinger. Tre raske trykk før du velger nettverket ditt og taster inn passordet, så er du tilkoblet.

Da er du koblet opp. Hva skjer nå?

#3 - Nyt mer underholdning

Etter oppkobling vil du oppdage at du vil kunne bruke en rekke nye funksjoner gjennom SMART-boks. Du kan spole frem og tilbake i programmene, starte sendinger forfra om du kommer for sent hjem, og i mange tilfeller vil du oppleve bedre kvalitet på bildet og lyden.

En rekke nye kanaler vil dukke opp i programlisten din. Kanskje du er opptatt av matprogrammer? I så fall vi Matkanalen være noe for deg. Du er kanskje en helfrelst sportselsker? Med tilkoblet boks får du Viasport 2 og 3 i tillegg til Viasport + og 1.

Du får også en rekke internasjonale kanaler, som MTV, BBC Earth, CNN, Discovery World og både svenske og danske kanaler. Og barna? De kan boltre seg i masse spennende barneinnhold fra SF Kids, NRK Super og fra Disney.

#4 - Få tilgang til kvalitetsinnhold

Underholdningsportalen er snarveien til de nye kanalene og funksjonene.
Underholdningsportalen er snarveien til de nye kanalene og funksjonene.

Med oppkoblet SMART-boks vil du få tilgang til NRK-arkivet, som inneholder nesten 90 000 programmer. Dette er virkelig en unik mulighet til å se programmer som stammer helt tilbake til begynnelsen av 60-tallet. Samtidig får du opp alle nye NRK-produksjoner.

I disse dager blir også strømmetjenesten HBO Nordic en integrert del av underholdningsportalen, med knallbra bildekvalitet. Du vil da få tilgang til alt fra nye serier, som Game of Thrones, til klassikere som Sopranos eller The Wire. Samtidig blir hele tilbudet samlet under én oversiktlig startside, slik at det blir enda enklere å finne frem til innhold du vil se på.

Du får også tilgang til Filmleie, med de nyeste filmene fra Nordisk Film og SF Anytime.