Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Geotermisk varmepumpe er fremtiden

GEOTERMISK: Stadig flere har fått øynene opp for bergvarme som et billigere og grønnere alternativ til andre løsninger
GEOTERMISK: Stadig flere har fått øynene opp for bergvarme som et billigere og grønnere alternativ til andre løsninger
Del

Finske Lämpöässa lager markedets mest komplette geotermiske varmepumpe, med både varme, varmtvann og kjøling fra en og samme enhet.

En fireveis kassett for innfelling i tak, 57x57 cm, for aircondition og/eller varme.
En fireveis kassett for innfelling i tak, 57x57 cm, for aircondition og/eller varme.

I snart 40 år har varmepumpene fra Lämpöässa blitt utviklet i nordisk klima, og de har dermed opparbeidet seg høy kompetanse innen varmepumper og reguleringsteknikk. Resultatet er unike produkter som ligger milevis foran konkurrentene. 

VSI- og VMI-modellene fra Lämpöässa er komplette varmepumper med alt-i-ett-kabinett, som inneholder varmepumpe, varmemagasin, varmtvannsbereder, aircondition / frikjøling og styring for solfanger. Med dette får du stabil temperatur i huset året rundt, og tre uavhengige varmekurser ut fra tanken sikrer varme til bad hele året. Utvalget spenner fra 6 til 2000 kW, med både on-off og inverter.  
Om ikke det var nok for å overbevise deg, har vi fire grunner til at du bør vurdere nettopp geotermisk varmepumpe:

1. Store besparelser

Brukererfaringer

Vi vil gjerne skrive noen ord om den beste investeringen vi har foretatt på vårt 100 år gamle hus på Frogner. Vi hadde, som så mange andre, et gammelt oljefyranlegg som hadde vært i drift i de siste 60 år. Da vi kjøpte huset, som forøvrig er en murvilla på 350 m² boligflate, var jo utgiftene til olje ikke så høye, men det ble det jo etterhvert. Det siste året vi brukte oljefyren og elektrisk oppvarming, hadde vi fyringsutgifter på ca 80.000 kr.

Etter mange vurderinger ble vi anbefalt Energi-Spar as, og det har vi aldri angret på. Utmerket service, svært gode samarbeidspartnere, og oppfølging underveis. Etter installasjonen høsten 2018 ble vår besparelse kr 55.000,- pr år! Vi har heller ikke hatt antydning til driftsproblemer, og huset er nå fritt for oljelukt. Vi takker for godt samarbeid.

Anne-Grete og Odd Gunnar Skagestad, Oslo

Varmt tappevann kan i enkelte husholdninger trekke mer energi enn oppvarming av hjemmet. Varmtvannsproduksjonen i energiløsningen til Lämpöässa koster halvparten av det produksjonen på en standard varmepumpe gjør, og en tredjedel av prisen hvis du også installerer varmtvannsbereder etter en standard varmepumpe.
En annen ting som reduserer prisen og øker energisparingen, er alt-i-ett-kabinettet:

  • Få bevegelige deler sørger for god driftssikkerhet og lave vedlikeholdskostnader.
  • Siden varmepumpen er en komplett varmesentral, vil oppkobling mot boligens gulvvarme og radiatorsystem være svært enkelt. En elektriker trenger kun å montere sikring i sikringsskap med en kabel til varmepumpen.
  • Med tilkoblet frikjøling / aircondition, vil veske fra borehull sirkuleres med en liten pumpe til kjøleenheter i bygget, som gir en kjøleeffekt på rundt 40kW ved bruk av 1kW. Du tjener da penger på å kjøle siden varmepumpen går billigere som følge av høyere brinetemperatur. Utstyret leveres ferdig fra fabrikk, som gir lave installasjonskostnader.

2. Miljøvennlig og energieffektiv

Brukererfaringer

Jeg bor i et murhus med 3 leiligheter på totalt 300m². Huset har hatt oljefyring med radiatorer. Etter det ble bestemt at fossilt brensel skal bort, fikk jeg lagt om til bioolje som vi hadde i 3 år.

Vi la om til bergvarme (Juni 2018). Og jeg kan ikke si annet enn at jeg sukket lettet ut da oljefyren forsvant ut gjennom døren. Det er en lettelse å ha et system som faktisk er selvdrevet.

Ingen svindyr olje som skal bestilles og betales, ingen service som må krisebestilles fordi fyren har stanset. Men den største gevinsten er at utgifter til oppvarming og varmtvann er dramatisk redusert!! Strøm til drift av varmepumpen og nedbetaling av lån utgjør en betydelig mindre sum i året en det vi brukte til olje.

Rita M. Johnsen, Oslo

Etter utfasingen av oljefyring, har stadig flere har fått øynene opp for bergvarme som et billigere og grønnere alternativ.

  • Varmepumpen fra Lämpöässa er svært energieffektiv med den høyeste energikarakteren A+++.
  • Levert med solfanger, frikjøling og underkjøler, kan COP bli opptil 8 på varmepumpen. Det betyr at når du tilfører varmepumpen 1kw, får du 8kW ut, som er markedets beste.
  • Lämpöässa bruker kam-kobberspiral, som sikrer friskt tappevann fritt for legionella, og en betydelig energisparing på produksjonen. Varmepumper uten varmgassveksler har betydelig lavere energisparing på varmt tappevann.

3. Enkel å administrere

Vmi Med 430 liter tank, mål 102x69x184.
Vmi Med 430 liter tank, mål 102x69x184.

Berøringsskjermen og hurtigfunksjonene til kontrollsystemet ÄssäControl, gjør det enkelt å bruke varmepumpen.

  • Du kan overvåke og kontrollere driften fra mobil eller PC, med mulighet for ekstern drift.
  • Ute- og innetemperaturfølere sikrer automatisk temperaturregulering, som gir stabil innetemperatur. Kontrollsystemet samler inn data, som kan analyseres for mer effektiv drift.

4. Kompakt i størrelse og stille i drift 

Den geometriske varmepumpen er kompakt i størrelse og stille i drift, slik at du enkelt kan plassere den i et vaskerom. Varmepumpen kan leveres med opptil 430 lilters tank ,som bør være rikelig med varm vann for de aller fleste. Men husk at tanken i varmepumper har lavere temperatur enn varmtvannsbereder, så du trenger en større tank.

Med all denne teknologien innebygd, er du sikret markedets beste virkningsgrad!

Borehull, en gullgruve!

Mange tror att borehull/energibrønn er dyrt, men det er ikke så dyrt som de fleste tror, og dessuten er det en investering i eiendommen. Borehull har nemlig en levetid på over 100-200 år.

Det er viktig å bore dypt nok, da temperaturen blir høyere desto dypere man kommer. Høyere temperatur betyr billigere drift.

Er huset 100 - 500m², trengs det kun ett hull men dypt nok, en standard borerigg kan bore ned til 350 meter, som holder til et hus på ca. 500m² med 6 personer.

Da et dypt nok borehull kan ta ut samme energimengde i år etter år, vil ikke verdien på borehullet synke, men øke (prisstigning på boring). Det betyr at om man skal selge huset etter 10 til 30år, vil man få bedre betalt for borehullet.

Energi-Spar AS er leverandør av Lämpöässa sine geotermiske varmepumper i Norge.

Kontakt oss: +47 971 12 377

For mer informasjon se Energi-spar.no eller Lampoassa.no