Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

– Wavin tappevann og gulvvarme holder absolutt mål

– Wavins tappevann- og gulvvarmeløsning er minst like gode som konkurrentenes systemer, fastslår bas Erling Lyngsvåg hos Tratec.
– Wavins tappevann- og gulvvarmeløsning er minst like gode som konkurrentenes systemer, fastslår bas Erling Lyngsvåg hos Tratec.
Del

Tratec Teknikken AS i Mandal har i løpet av de siste par årene vunnet flere store kontrakter på Sørlandet, hvor Wavin leverer tappevann, gulvvarme og avløpsrør. Det er bas Erling Lyngsvåg godt fornøyd med.

Like utenfor Mandal sentrum bygger kommunen ny idrettshall for Frøysland skole. BRG Entreprenør AS er hovedentreprenør, Tratec Teknikken AS har ansvar for VVS-installasjonene, til en verdi av ca. kr 2,5 millioner kroner.

Tappevann, gulvvarme og avløpsrør fra Wavin

Til Frøysland skoles nye idrettshall leverer Wavin tappevann, gulvvarme, spillvannsrør og overvannsrør.
Til Frøysland skoles nye idrettshall leverer Wavin tappevann, gulvvarme, spillvannsrør og overvannsrør.

– Det lå en idrettshall her ved Frøysland skole fra før, men den var veldig utdatert. Så den har de revet for å bygge denne nye, forteller bas Erling Lyngsvåg hos Tratec. – Oppvarmingen skal skje med en kombinasjon av solfangere og luft/vann varmepumpe med el-kjele som backup.

Arealet på den nye hallen blir ca. 1 200 kvadratmeter, inkludert fremtidig klasserom, garderober og spillflater. Deler av bygget går over to plan. Til dette prosjektet leverer Wavin tappevann, gulvvarme, spillvannsrør og overvannsrør.

– Det går med 1 700 meter rør for tappevann og rundt 5 500 meter med gulvvarmerør på dette prosjektet, sier distriktsleder VVS Sør Thomas Ødegaard i Norsk Wavin. – Og når det gjelder avløp, så brukes det både Asto og Wafix her.

Fra to til ti ansatte på kort tid

Tratec Teknikken AS er entreprenører for rør, elektro og klimatekniske løsninger, og har avdelinger i Farsund, Flekkefjord, Lyngdal og Mandal.

– Her i Mandal startet vi opp i april 2017 med kun to mann, opplyser Kristian Pedersen. Han er daglig leder for denne avdelingen. – Men vi vokste raskt og er 10 ansatte i dag.

– Både Wavin Gulvvarme og Wavin Tappevann er jo forholdsvis nye produkter. Går det greit å bruke dem?

– Du er flink til å svinge deg rundt når vi trenger produkter raskt, sier Erling Lyngsvåg til Thomas Ødegaard (t.h.)
– Du er flink til å svinge deg rundt når vi trenger produkter raskt, sier Erling Lyngsvåg til Thomas Ødegaard (t.h.)

– Ja, absolutt, svarer Pedersen – Vi har brukt disse produktene på noen store prosjekter nå, og det er fint lite å utsette på dem. Noe annerledes vil det jo alltid være med nye systemer, på godt og vondt, men Wavin er meget mottakelig for innspill slik at deres produkter skal være så bra og brukervennlige som mulig. Med tanke på monteringen av både gulvvarme- og tappevannløsningene til Wavin er såpass likt konkurrentenes, at dette ikke har vært noe problem for oss.

Wavin Tappevann og Gulvvarme er minst like gode som konkurrentenes

– Jeg synes også at det har fungert veldig greit, bekrefter Lyngsvåg. – Etter min mening er både tappevann- og gulvvarmeløsningen til Wavin minst like gode som konkurrentenes systemer, og jeg har vært borti dem alle opp gjennom årene.

Dessuten er Wavin svært lydhøre på våre innspill til å gjøre produktene sine mer brukervennlige.

Erling Lyngsvåg, Tratec

– Ja, det er helt avgjørende for oss å kunne jobbe tett med flinke folk som kan gi oss gode tilbakemeldinger, påpeker Tom Ole Stenberg. Han er KAM teknisk VVS i Wavin –  For når vi skal utvikle nye produkter, er det ikke bare å sette seg ned foran tegnebrettet inne på kontoret. Vi må ut og snakke med rørleggerne.

– Byggestarten på dette prosjektet var  i november 2018. Når kom dere inn i bygget?

– I begynnelsen av april, svarer Lyngsvåg – Da hadde vi vært her oppe tidligere og lagt ned bunnledningen. Dette gikk litt i rykk og napp, delvis fordi det oppstod noen problemer i forbindelse med frost og at gravearbeider måtte utføres trinnvis.

– Etter planen skal hallen stå ferdig i september. Er dere i rute?

Tratec bruker både Asto og Wafix avløpsrør på dette prosjektet.
Tratec bruker både Asto og Wafix avløpsrør på dette prosjektet.

– Fremdriften er god og arbeidene er pr. dags dato i rute, smiler han. – Det ser lovende ut, men vi vet også at oppstart ofte kan være tidkrevende. Her skal vi tross alt kjøre i gang gulvvarme, starte solfangersystemer, varmepumper og mye annet teknisk, før vi til slutt tester sanitærutstyret og klargjør for drift.

– Hvordan har det gått med leveransene fra Wavin?

Der har vi hatt noen utfordringer siden grossisten vår ikke lagerfører alle Wavin-produktene vi skal ha til dette prosjektet, innrømmer Lyngsvåg. – For eksempel oppdaget vi at skapene for tappevann måtte ha kryssfordelere istedenfor de enkle fordelerne vi hadde bestilt. Det var fordi så mange kurser måtte få plass der. Men da jeg fikk beskjed om at disse var umulig å oppdrive i Norge, kontaktet jeg Thomas Ødegaard direkte. Han svingte seg rundt og sørget for at kryssfordelerne ble raskt levert fra Danmark.

Aldri noe å utsette på Wavins produkter

– De gangene feil skjer, er når logistikken kneler, påpeker Pedersen. – Vi har lite å utsette på Wavins produkter; dem er jeg godt fornøyd med. Men som nevnt er det nye systemer, så noe tilpasning vil det være. Det har jo også hendt at forsinkelser oppstår fordi jeg var for sent ute med å sende inn bestillingen. Og her på Frøysland kom opplegg innomhus tidligere enn antatt. Dermed trengte vi rørene fra Wavin tidligere enn beregnet. Jeg måtte også gjøre en liten korrigering etter at jeg hadde lagt inn bestillingen. Likevel ble produktene levert da vi trengte dem, og det er jeg svært fornøyd med.

Tom Ole er et leksikon

– Wavin har folk som er flinke både på salgsoppfølging og prosjektering, fremholder daglig leder Kristian Pedersen i Tratec Teknikken AS
– Wavin har folk som er flinke både på salgsoppfølging og prosjektering, fremholder daglig leder Kristian Pedersen i Tratec Teknikken AS

– Logistikken hos Wavin er meget bra, fastslår Pedersen. – Der har de god kontroll på hvilke varer de har inne til en hver tid, og de har folk som er flinke både på salgsoppfølging og prosjektering. Gutta våre blir kurset i produktene deres, og vi får gode råd om hvilke produkter vi bør bruke hvor. Det å ha noen å sparre og diskutere løsninger med er veldig viktig for meg, og her er Tom Ole i en egen klasse. Han kan alt. Også om produkter som ikke er Wavins. Jeg kaller ham bare for «leksikonet».

– I tillegg er Thomas jevnlig innom, tilføyer han. – Så oppfølgingen fra Wavin har vært helt fantastisk.

– Ja, Thomas skal virkelig ha skryt. Han er en hyggelig kar og står virkelig på for oss. Jeg er meget fornøyd med den mannen, fastslår Erling Lyngsvåg.

Les flere artikler fra Norsk Wavin