Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Støpejernsrør er ikke lenger kongen av støydemping for avløpsrør

Det var satt høye krav til støydemping og brannsikkerhet for avløpssystemet på nye Flesberg skole, og støpejern ble valgt vekk til fordel for Asto.

Asto tilfredsstilller alle de strenge kravene som var satt til avløpsrørene i Flesberg skole
Asto tilfredsstilller alle de strenge kravene som var satt til avløpsrørene i Flesberg skole
Del

Vito Teknisk Entreprenør AS har ansvaret for installasjon av sanitær, varme, sprinkler, kjøling og ventilasjon i de fem byggene som utgjør prosjektet Flesberg skole 2019 på Lampeland i Buskerud.

Asto har virkelig skapt en vinn-vinn-situasjon for oss som monterer.

Frode Øyberg

– Vi har bestandig brukt avløpsrør av støpejern når kravene til støyreduksjon og brannsikkerhet er såpass strenge, sier prosjektleder Tim Thomas Brønstad i Vito Teknisk Entreprenør AS. – Men på dette store prosjektet søkte vi andre alternativer, og valget vårt falt da på Asto fra Wavin.

Det er ikke et lite prosjekt: Vito Teknisk Entreprenør AS har ansvaret for installasjon av sanitær, varme, sprinkler, kjøling og ventilasjon i de fem byggene som utgjør prosjektet Flesberg skole 2019 på Lampeland i Buskerud.

– Asto har vært lenge på markedet og oppnådd godt rykte i bransjen for sin meget gode støyreduksjon, innskyter Thomas Ødegaard. Han er distriktleder VVS sør i Norsk Wavin. – Asto har også godkjennelse fra Sintef på brannsikkerhet.

Mye enklere å jobbe med enn støpejernsrør

– Dette var et klokt valg, fastslår bas Frode Øyberg i Vito. – Asto viste seg å være svært enkel og rask å montere. Det veier mindre enn støpejern, og er langt lettere å bearbeide.

- Vi har mer enn nok å gjøre frem til bygget står ferdig i august, understreker Tim Thomas Brønstad (th) til Thomas Ødegaard
- Vi har mer enn nok å gjøre frem til bygget står ferdig i august, understreker Tim Thomas Brønstad (th) til Thomas Ødegaard

– Det er også tungvint med støpejernsrør fordi HMS-forskriftene krever at all skjæring og kapping av dem må skje utendørs. Dermed må vi drive å bære de tunge rørene ut og inn av bygningene, forklarer han, – Asto kan vi kappe til inne i bygget med håndsag, og plaststøvet derfra støvsuger vi enkelt opp på slutten av dagen. Alt dette sparer oss for tid og ergrelser. Asto har virkelig skapt en vinn-vinn-situasjon for oss som monterer.

Vito startet opp prosjektet i fjor vår, og alle innkjøpene går gjennom Brødrene Dahl.

– Nå er vi ferdige med det skjulte anlegget i to av byggene, og har fått dette trykktestet, sier Brønstad. – Men ennå gjenstår mye arbeid, så vi har mer enn nok å gjøre i tiden fremover.

– Vi bruker Asto-rør i dimensjonene 58, 78 og 110 mm i byggene her, opplyser Øyberg. – I tillegg skal vi montere en del rør på 160 mm. Jeg har ikke helt oversikt, men vet at det blir ganske mange kilometer med Asto-rør som skal installeres.

Stort løft for en liten kommune

- Vi i Vito kommer nok til bruke Asto på fremtidige prosjekter, også, sier Tim Thomas Brønstad (tv) til Frode Øyberg og Thomas Ødegaard.
- Vi i Vito kommer nok til bruke Asto på fremtidige prosjekter, også, sier Tim Thomas Brønstad (tv) til Frode Øyberg og Thomas Ødegaard.

– Totalarealet på de fem bygningene er 8 500 kvm, og alle skal stå ferdig til skolestart i august i år, sier Brønstad. – Dette er et stort løft for en liten kommune som Flesberg, og de er veldig stolte av det. Ordføreren har til og med laget en egen nettside hvor prosjektet blir behørig presentert.

Siden dette er et BIM-prosjekt, blir Vito forsynt med materiallister og 3D-modulerte tegninger til alle rørsystemene i de fem bygningene.

– Asto ble tegnet inn fra dag én, opplyser Brønstad. – Vi har bare positive erfaringer med BIM Revit fra Wavin. Det gir oss en veldig god oversikt over prosjektet. Vi har også tilgang til et web-hotell med en BIM-fil hvor vi kan gå i dybden på detaljer som ikke kommer godt nok frem på byggtegningene.

– Wavin gir oss utrolig god service

– Det var hovedsaklig pris, kvalitet, leveransedyktighet og ikke minst service som gjorde at valget gikk i Astos og Wavins favør, fortsetter han. – Folkene hos Wavin stiller alltid opp, og de kommer raskt opp med god og grundig dokumentasjon på lydnivå hvis det blir spørsmål om dette. De er også flinke til å ringe oss og følge opp prosjektene våre. Kort sagt opplever vi en utrolig bra service fra Wavin.

– For eksempel har Wavins distriktsleder Tomm Granaas vært her oppe flere ganger, tilføyer Øyberg. – Han deler ut verktøy til gutta og gir dem opplæring på hvordan Asto kan monteres hurtigst mulig. Så Wavins service er helt prima.

– Også leveransene fra Wavin har kommet til avtalt tid.  Så jeg tror nok at vi i Vito vil bruke Asto på fremtidige prosjekter, også. Dersom pris, kvalitet, leveransedyktighet og service fortsatt er like god, da, smiler Tim Thomas Brønstad.

 

Les flere artikler fra Norsk Wavin