Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Dette er markedets mest kompakte høyeffektbatterier

Bosch har lansert sine sterkeste verktøybatterier noensinne. Vi har spurt den norske salgsdirektøren hva han tenker om fremtidens batteriteknologi.

Dette er markedets mest kompakte høyeffektbatterier. Foto: Bosch Power Tools
Dette er markedets mest kompakte høyeffektbatterier. Foto: Bosch Power Tools
Del
Tommy Borgersen, norsk salgsdirektør i Bosch Power Tools.
Tommy Borgersen, norsk salgsdirektør i Bosch Power Tools.

Verktøyprodusenten tar i bruk en ny celletype og lanserer ProCORE 18V – en serie med markedets mest kompakte høyeffektbatterier for profesjonelle.

– Trenden i markedet er at man i større og større grad erstatter nettdrevne el-verktøy med batteridrevne maskiner. ProCORE-serien gir Bosch muligheten til å utvikle en helt ny effektklasse innen batteridrevne verktøy, sier Tommy Borgersen, norsk salgsdirektør i Bosch Power Tools.

Litium ion-cellen har vært kjernen i batteriteknologien i en årrekke. For ProCORE 18V satser Bosch på en ny celletype som allerede er velkjent i bilbransjen. Strømmen i ampere som kan oppnås med en slik celle er mye høyere enn strømmen til forrige generasjon.

Den nye markedsstandarden blir 21700-cellen. Dette er en celletype som gjør det mulig å øke kapasiteten til enkeltcellen og amperetimen ytterligere. Resultatet er batterier med enda lengre bruks- og levetid.

Mindre dimensjoner – mer effekt

Den nye ProCORE-serien fra Bosch består av tre kompakte batterier fulle av kraft. 

ProCORE 18V Compact 4.0 Ah er kompakt ved at det kun har en celle-rad, men like mye kraft som dagens to celle-rad batterier på 6.0 Ah. Kraften i batteriet kan sammenlignes med nettdrevne verktøy med opptil 820 watt. Batteriet egner seg ypperlig til all boring og skruing med håndholdt verktøy.

Mindre enn forgjengeren, men like kraftig. Foto: Bosch Power Tools
Mindre enn forgjengeren, men like kraftig. Foto: Bosch Power Tools

ProCORE 18V Performance 8.0 Ah med to celle-rader holder lenger og passer jobber som krever stor effekt. Kraften i batteriet kan sammenlignes med nettdrevne verktøy med opptil 1640 watt. ProCORE 18V 8.0 Ah gir inntil 87 prosent mer ytelse per lading.

ProCORE 18V Endurance 12.0 Ah med tre celle-rader egner seg ypperlig for intensive oppgaver med stasjonære maskiner som borhammer og større sager. Kraften i batteriet kan sammenlignes med nettdrevne verktøy med opptil 2200 watt. Med dette batteriet kan du jobbe ekstra lenge med maksimal effekt.

Perfekt temperaturstyring

Ekstremt høy temperatur er døden for batterier. Derfor har Bosch forbedret varmestyringen i de nye batteriene sine. Med teknologien COOLPACK 2.0 transporteres varmen innenfra og ut på en svært effektiv måte.

Teknologien gir opptil 35 prosent mer kjøleeffekt enn første versjon av COOLPACK og opptil 135 prosent mer batteritid enn batterier uten COOLPACK-teknologi.

– Batterihuset er fremstilt av polyetylen med svært høy tetthet. Samtidig er innsiden av batteriet helt fritt for hulrom. Det betyr at varmen ikke lagres, og man unngår overoppheting, opplyser Borgersen.

Bosch har også utviklet en ny produksjonsteknologi der forbindelsene som knytter cellene sammen fremstilles av kobber og lasersveises sammen. Ifølge Bosch er denne teknologien kun tilgengelig på deres egne fabrikker.

Kompatible med verktøy i samme klasse  

ProCore fra Bosch – en milepæl i historien om batteriutvikling. Foto: Bosch Power Tools
ProCore fra Bosch – en milepæl i historien om batteriutvikling. Foto: Bosch Power Tools

Samtlige batterier i ProCORE-serien er en del av Bosch sitt Flexible Power System. Det garanterer full kompatibilitet med alle nye og eksisterende elektroverktøy og ladeenheter i den aktuelle spenningsklassen.

– Vår ambisjon er at alle generasjoner med verktøy Bosch har på markedet skal være kompatible med hverandre. Uansett om du har en maskin med 12, 18 eller 36 volt skal vi tilby full kompatibilitet i samme spenningsklasse, forteller Borgersen.

Det innebærer at man i fremtiden skal kunne kombinere eldre batteriverktøy med nye batterier og omvendt.

Ny lader på vei

Borgersen melder samtidig at Bosch på nyåret lanserer laderen GAL 18V-160 C Professional. Laderen er markedets første med tilkoblingsmulighet til smarttelefon og er per dags dato den raskeste for 18 volt-batterier.

Med ladestrøm på 16 ampere lader blant annet ProCORE18V 12.0 Ah 80 prosent fullt på 35 minutter. 

ProCORE18V-batteriene med 4.0 og 8.0 Ah er nå tilgjengelige hos norske forhandlere. ProCORE 18V 12.0 Ah og laderen GAL 18V-160 C Professional kommer på markedet i januar/februar 2019.