Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Lyst til å jobbe med Space? KSATs IT-miljø vokser

Espen, Mari og Joakim vil ha flere kollegaer på IT.
Espen, Mari og Joakim vil ha flere kollegaer på IT. Foto: KSAT
Del

Antall satellitter i bane rundt jorda skal dobles i årene som kommer – og det skal KSAT også. Nå har romselskapet utlyst mange spennende IT-stillinger! 

Kongsberg Satellite Services (KSAT) er verdens ledende leverandør av bakkestasjonstjenester for satellitter. Hver dag laster KSATs antenner ned viktig informasjon, som sendes raskt til kunder over hele verden. 

– Vi har et miljø som er helt teknologisk i front. Jeg kan love deg at det er spennende å være med på å utvikle romindustrien. Vi trenger mange som har lyst til å bli med på reisen, sier Rolf Skatteboe, administrerende direktør i KSAT. 

Skatteboe forteller om en imponerende vekst. Det som var 80 ansatte i 2002, har nå blitt over 400. Det som var 80 millioner kroner i omsetning, har nå blitt snart to milliarder. 

– Antall satellitter skal dobles i årene som kommer. Det skal KSAT også, både i omsetning og antall flinke medarbeidere, sier han.

Selskapet har store ambisjoner for Norges framtid som romfartsnasjon, og har startet programmet «Moon and Beyond». 

– Månen er bare begynnelsen, etterpå skal vi til Mars. Vår ambisjon er å tilby bakkestasjonstjenester til NASA og andre aktører, når de i framtiden sender nye satellitter og raketter ut for å komme tilbake til verdensrommet, sier Skatteboe. 

Se seks ledige stillinger hos KSAT »

– Tromsø har storby-attitude, men med fordelene av å være en småby, sier Martin Skedsmo. Video: Spoon.

Overvåker oljesøl, ulovlig fiske og issmelting 

KSAT har hovedkontor i Tromsø, og er en av byens største arbeidsplasser. Selskapet har også kontorer i Oslo, Stockholm og Colorado i USA. Grete Farstad jobber som prosjektleder i selskapet, og stortrives. I likhet med at KSAT trenger flere prosjektledere som kan jobbe sammen med Grete, er også IT-kompetanse noe KSAT ser etter framover. 

Espen Thijssen Amundsen leder en av selskapets IT-avdelinger. Han forteller om store prosjekter, et internasjonalt marked og spennende og utfordrende arbeidsoppgaver. 

KSAT er en stor global aktør for overvåkningstjenester basert på satellittdata, og analyserer blant annet oljesøl, skipstrafikk, ulovlig fiskeri og hav- og isforhold. 

– Vi er en tech-bedrift som gjør utrolig mye forskjellig. KSAT har en kjempevekst, og IT er en ekstremt viktig og synlig del av verdikjeden hos oss, sier Espen. 

IT-avdelingen vokser på KSAT. Vi trenger flere hoder! <i>Foto:  KSAT</i>
IT-avdelingen vokser på KSAT. Vi trenger flere hoder! Foto:  KSAT

Espen har jobbet i KSAT i fire år. I begynnelsen var han alene i avdelingen for interne systemer. I dag har avdelingen vokst til 14 ansatte og tre forretningsområder. 

– Du får store utviklingsmuligheter hos oss. Det handler ikke bare om faglig utvikling, men også om å utvikle deg som menneske og å ha det bra på jobb. Da må man ha progresjon på flere plan, sier han og fortsetter: 

– Vi har en kultur og et miljø på jobben som man føler seg trygg i. Vi har et utrolig trivelig arbeidsmiljø. Det er vi stolte av, vi vet hvor mye det betyr for folk.  

Trenger ikke være interessert i Space

Mange tror at man må være over gjennomsnittet interessert i romfart for å jobbe i KSAT, men det avkrefter Espen. 

– Du trenger ikke være verken rom-nerd eller interessert i Space. Jeg er ikke en Space-kar selv, men å få være med på dette eventyret er ikke noe jeg ville vært foruten! 

Nå har KSAT seks ledige stillinger innen IT. Søk her »

– Det KSAT gjør, er at vi passer på satellitene til folk, sier Rolf Skatteboe. Video: Spoon.