Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Du har støvsugd feil hele livet

Og det tar faktisk knekken på støvsugeren din.

Del

Du har kjøpt deg støvsuger av én enkel grunn: du vil suge bøss, lo og smuler opp fra gulv, tepper og sofaer. Også tenker du kanskje nå; ærlig talt, hvor feil går det egentlig an å støvsuge? Overraskende nok blir noen av støvsugerens grunnleggende funksjoner misforstått til den grad at du kan ende opp med en falsk renhetsfølelse. Her er fire ting du kanskje gjør i dag som kan være lurt å styre unna neste gang du skal ta en sjau. 

Feil #1

Du har alltid styrken på maks 

En felles oppfattelse for støvsugere er at mer kraft gir bedre sugeevne. Derfor har du kanskje lurt på hvorfor støvsugeren gir deg muligheten til å velge om du vil ha lav eller høy styrke? Det er fordi det i realiteten er motsatt. Tykke underlag som tepper eller møbler rengjøres bedre dersom styrken er skrudd ned. Dette går rett og slett på at luften sirkulerer svært dårlig dersom du støvsuger tette flater på maks styrke fordi det dannes et vakuum. 

Mieles nye støvsugere har en indikator som viser hvilken styrke du bør ha for forskjellige underlag. På denne måten slipper du å holde igjen teppet med benet neste gang du skal støvsuge stua.

Feil #2

Du støvsuger frem og tilbake 

Som den effektive rengjøreren du er, støvsuger du mest sannsynlig ikke samme veien tilbake som du kom. Men det dette egentlig gjør, er å etterlate gulvet ditt med vekselvise striper av støv. Det er fordi vinkelen på leddet mellom munnstykket og teleskoprøret i de fleste støvsugere ikke får utnyttet oppsugingskraften på vei tilbake. Tvert imot kan støv falle ut igjen på tilbaketuren, som gjør at du egentlig bare flytter støvet rundt.

Ikke alle støvsugere er konstruert likt; de nyeste støvsugerne til Miele gjør det mulig å støvsuge begge veier på grunn av teknologien i munnstykkeleddet. Hvis du allerede visste om frem- og tilbake-trikset, vil du derfor oppleve at støvsugingen går dobbelt så fort når oppsugingen er like effektiv begge veier. 

Feil #3

Du visste ikke at det fantes flere filtre der inne

I en støvsuger er det tre ting du må bytte ut jevnlig for å få mest ut av den lille rakkeren. Jepp, posen er den ene (og det kommer vi snart til), men visste du at det er to andre filtre du også må huske på? De fleste er ikke klar over at støvsugere består av et grovfilter som sitter inne ved posen og et finfilter som sitter nær motoren. Finfilteret – allergikerens beste venn – renser luften før den sirkulerer ut i rommet igjen og skal skiftes én gang i året. Grovfilteret må byttes ut ca. hver fjerde gang du bytter støvsugerpose. Hvis et filter går tett blokkeres luftstrømmen. Dette kan føre til at motoren ikke får luften den trenger for å avkjøles og konsekvensen er kortere levetid for støvsugeren din. 

Igjen slår Miele til med indikator - her i form av en time strip på siden av filteret - som forteller deg akkurat når effektiviteten er i ferd med å avta.

Feil #4

Du misbruker støvsugerposen

En av de vanligste grunnene til at støvsugere går i stykker er mangelen på kunnskap om posene. Og ja, det finnes grenser for hvor mye research man gidder å gjøre på akkurat dette feltet, men feilbruk her kan føre til en raskere ødelagt støvsuger. For det første bør du bytte posen før den er helt full fordi det kan dannes lukt og mugg om den står for lenge i romtemperatur. Når du først bytter pose, er det viktig at du kjøper en som er original. I dagens posejungel kan det være fristende å gå for en universell løsning, men dette resulterer ofte i at støvet brer seg ut i både kammer og motor. 

Posen er den viktigste delen av filtersystemet og hos Miele er de designet slik at de alene tar opp 99,9% av støvet som blir sugd inn. Finfilteret tar deretter opp 99,98 % av det som unnslapp posen og med det har Mieles støvsugere null partikkelutslipp. Ved bruk av uoriginale poser risikerer man at flere støvpartikler finner veien gjennom posen. Disse fanges opp i filteret for finstøv og vil være med på å tette filteret med støv raskere. Siden det er langt dyrere å bytte filter enn å kjøpe originale poser, kan vinninga gå opp i spinninga om man velger uoriginale poser.

Så, med disse fire tipsene ferskt i mente, går husarbeidet mer effektivt og du kan sette av mer tid til ting som kanskje er triveligere.

Les flere artikler fra Miele