Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Geotermisk varmepumpe er fremtiden

GEOTERMISK: Stadig flere har fått øynene opp for bergvarme som et billigere og grønnere alternativ til andre løsninger
GEOTERMISK: Stadig flere har fått øynene opp for bergvarme som et billigere og grønnere alternativ til andre løsninger
Del

Finske Lämpöässa lager markedets mest komplette geotermiske varmepumpe, med både varme, varmtvann og kjøling fra en og samme enhet.

En fireveis kassett for innfelling i tak, 57x57 cm, for aircondition og/eller varme.
En fireveis kassett for innfelling i tak, 57x57 cm, for aircondition og/eller varme.

I snart 40 år har varmepumpene fra Lämpöässa blitt utviklet i nordisk klima, og de har dermed opparbeidet seg høy kompetanse innen varmepumper og reguleringsteknikk. Resultatet er unike produkter som ligger milevis foran konkurrentene. 

VSI- og VMI-modellene fra Lämpöässa er komplette varmepumper med alt-i-ett-kabinett, som inneholder varmepumpe, varmemagasin, varmtvannsbereder, aircondition / frikjøling og styring for solfanger. Med dette får du stabil temperatur i huset året rundt, og tre uavhengige varmekurser ut fra tanken sikrer varme til bad hele året. Utvalget spenner fra 6 til 2000 kW, med både on-off og inverter.  
Om ikke det var nok for å overbevise deg, har vi fire grunner til at du bør vurdere nettopp geotermisk varmepumpe:

1. Store besparelser

Vis mer

Varmt tappevann kan i enkelte husholdninger trekke mer energi enn oppvarming av hjemmet. Varmtvannsproduksjonen i energiløsningen til Lämpöässa koster halvparten av det produksjonen på en standard varmepumpe gjør, og en tredjedel av prisen hvis du også installerer varmtvannsbereder etter en standard varmepumpe.
En annen ting som reduserer prisen og øker energisparingen, er alt-i-ett-kabinettet:

  • Få bevegelige deler sørger for god driftssikkerhet og lave vedlikeholdskostnader.
  • Siden varmepumpen er en komplett varmesentral, vil oppkobling mot boligens gulvvarme og radiatorsystem være svært enkelt. En elektriker trenger kun å montere sikring i sikringsskap med en kabel til varmepumpen.
  • Med tilkoblet frikjøling / aircondition, vil veske fra borehull sirkuleres med en liten pumpe til kjøleenheter i bygget, som gir en kjøleeffekt på rundt 40kW ved bruk av 1kW. Du tjener da penger på å kjøle siden varmepumpen går billigere som følge av høyere brinetemperatur. Utstyret leveres ferdig fra fabrikk, som gir lave installasjonskostnader.

2. Miljøvennlig og energieffektiv

Vis mer

Etter utfasingen av oljefyring, har stadig flere har fått øynene opp for bergvarme som et billigere og grønnere alternativ.

  • Varmepumpen fra Lämpöässa er svært energieffektiv med den høyeste energikarakteren A+++.
  • Levert med solfanger, frikjøling og underkjøler, kan COP bli opptil 8 på varmepumpen. Det betyr at når du tilfører varmepumpen 1kw, får du 8kW ut, som er markedets beste.
  • Lämpöässa bruker kam-kobberspiral, som sikrer friskt tappevann fritt for legionella, og en betydelig energisparing på produksjonen. Varmepumper uten varmgassveksler har betydelig lavere energisparing på varmt tappevann.

3. Enkel å administrere

Vmi Med 430 liter tank, mål 102x69x184.
Vmi Med 430 liter tank, mål 102x69x184.

Berøringsskjermen og hurtigfunksjonene til kontrollsystemet ÄssäControl, gjør det enkelt å bruke varmepumpen.

  • Du kan overvåke og kontrollere driften fra mobil eller PC, med mulighet for ekstern drift.
  • Ute- og innetemperaturfølere sikrer automatisk temperaturregulering, som gir stabil innetemperatur. Kontrollsystemet samler inn data, som kan analyseres for mer effektiv drift.

4. Kompakt i størrelse og stille i drift 

Den geometriske varmepumpen er kompakt i størrelse og stille i drift, slik at du enkelt kan plassere den i et vaskerom. Varmepumpen kan leveres med opptil 430 lilters tank ,som bør være rikelig med varm vann for de aller fleste. Men husk at tanken i varmepumper har lavere temperatur enn varmtvannsbereder, så du trenger en større tank.

Med all denne teknologien innebygd, er du sikret markedets beste virkningsgrad!

Borehull, en gullgruve!

Mange tror att borehull/energibrønn er dyrt, men det er ikke så dyrt som de fleste tror, og dessuten er det en investering i eiendommen. Borehull har nemlig en levetid på over 100-200 år.

Det er viktig å bore dypt nok, da temperaturen blir høyere desto dypere man kommer. Høyere temperatur betyr billigere drift.

Er huset 100 - 500m², trengs det kun ett hull men dypt nok, en standard borerigg kan bore ned til 350 meter, som holder til et hus på ca. 500m² med 6 personer.

Da et dypt nok borehull kan ta ut samme energimengde i år etter år, vil ikke verdien på borehullet synke, men øke (prisstigning på boring). Det betyr at om man skal selge huset etter 10 til 30år, vil man få bedre betalt for borehullet.

Vis mer