×
Annonse fra TUM Studio for

Slik styrker de cybersikkerheten

Cybersikkerhet er en stor utfordring for brukere og tilbydere av digitale tjenester. Den ledende finansagenten i Norden, Axo Finans, har et sterkt fokus på cybersikkerheten til sine kunder.
Cybersikkerhet er en stor utfordring for brukere og tilbydere av digitale tjenester. Den ledende finansagenten i Norden, Axo Finans, har et sterkt fokus på cybersikkerheten til sine kunder.
  • TUM Studio Dette er en annonse. Journalistene i Tu.no er ikke involvert i produksjonen.

Cyberangrep er en trussel mot demokratiet og det åpne samfunnet vårt. Jo mer digitale vi blir, jo mer øker risikoen for å utsettes for cyberangrep. Finansagenten Axo Finans arbeider hver eneste dag for å styrke den digitale sikkerheten for sine kunder.

Axo Finans

Et nordisk fintech-selskap som tilbyr finansielle tjenester i Norge og Sverige. Selskapet har nylig også kjøpt det danske selskapet Lendme.

Et cyberangrep er en form for digital krigføring. Angrepet har til hensikt å skade, forstyrre eller overbelaste et datasystem, slik at brukeren ikke får tilgang. Målet for angrepet kan være å kreve løsepenger for å oppheve hindringen, eller få tilgang til sensitiv informasjon.

Teknologien er i utvikling hele tiden, og for å øke sikkerheten mot cyberangrep må også forsvaret være i stadig utvikling. Dette er et av hovedfokusområdene til finansagenten Axo Finans.

En finansagent på kundens side

 

Cyberangrep utgjør en stadig større trussel mot digitale tjenester. Løsningen er å ligge i forkant med sitt digitale forsvar.

Som finansagent fyller Axo Finans flere viktige roller i forholdet mellom lånekunde og långiver. Målet for selskapet er å gjøre det enklere og sikrere å være kunde hos finansielle tilbydere som banker og långivere.

Hva gjør en finansagent?

Når noen skal søke om å låne penger, fyller de ut søknadsskjemaet på finansagentens hjemmeside i stedet for bankens. Da henter finansagenten inn samtykke, og kan bruke den samme søknaden til å søke lån hos mange banker og långivere på én gang.

Deretter samler finansagenten inn lånetilbud fra de ulike långiverne. Her er målet vanligvis å finne det billigste lånet, men noen ganger kan det være viktigere for kunden å få innvilget et større lånebeløp eller en lengre nedbetalingstid. Finansagenten fungerer da som en slags megler, som forhandler om bedre vilkår på vegne av kunden.

En finansagents rolle:

  • Bindeledd mellom kunde og bank.
  • Formidler kundens søknad om å låne penger.
  • Lar kunden sammenligne lånetilbud fra flere banker.
  • Forhandler frem bedre vilkår på vegne av kunden.
  • Ved aksept sendes kundeforholdet videre til banken.
  • Ved avslag avslutter finansagenten lånesøknaden.

Til slutt får kunden det beste lånetilbudet, og da er det opp til kunden å takke ja eller nei. I Norge koster det ingenting å bruke tjenestene til en finansagent. I stedet er det långiveren som betaler finansagenten hvis søknaden ender med at kunden takker ja.

Fintech-drevet virksomhet

 

Fintech-drevne virksomheter har som mål å forenkle finansielle tjenester, og samtidig gjøre dem sikrere og mer kostnadseffektive.

Digitale finansagenter går ofte under fellesbetegnelsen fintech, altså finansteknologi. Fintech-selskaper bruker moderne teknologi og løsninger for å forbedre finansielle tjenester, og gjøre dem enklere og sikrere. Et høyt fokus på fintech er viktig for å styrke cybersikkerheten.

En lånekalkulator er et eksempel på hvordan teknologi kan brukes til å forbedre finansielle tjenester. Hvor man tidligere måtte sende en fysisk søknad til en bank for å få svar på hva prisen på et lån ville være, kan man i dag regne ut dette selv med noen få klikk. Dette gjør det enklere for kunder å ta gode økonomiske valg, men det skal også være sikkert. Her er det viktig å utvikle sikre teknologiske løsninger, som forhindrer skadelige cyberangrep.

Som finansagent står Axo Finans alltid på kundenes side – både når det gjelder sikre løsninger, og når det handler om å forholde seg til en bank.

Låneeksempel fra Axo Finans’ formidlingstjeneste: Lånebeløp 100 000 kr, nom. 11,9%, eff. 13,71%, kost 35 914 kr, tot. 135 914 kr.

 

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)